Clausura del II Foro Excelencia Lloret que s’ha celebrat del 8 a l’11 de juny a Lloret

Jaume Dulsat: "El Foro és un esdeveniment de gran potencial per a crear sinergies"

El II Foro Excelencia Lloret, que s’ha celebrat del 8 a l’11 de juny a Lloret de Mar, ha tancat avui les seves portes després d’acollir 130 ponents de primer nivell internacional durant 4 dies de ponències vinculades a diferents camps com la ciència, l’educació, l’economia, el lideratge o la gastronomia, entre altres.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, ha participat aquest tarda en la clausura del Foro on ha destacat que “és un esdeveniment de gran potencial per a crear sinergies i noves oportunitats”. Dulsat ha recordat la trobada del xef Joan Roca, del Celler de Can Roca de Girona, amb l’astronauta i enginyer químic Donald Pettit que va tenir lloc l’any passat al I Foro Excelencia Lloret, a partir de la qual va néixer la posterior visita dels germans Roca a la NASA, durant la seva gira pels Estats Units, el RocaTour2015. Des d’aleshores que els germans Roca col·laboren amb la NASA per millora el menjar dels astronautes i a La Masia, el laboratori del Celler de Can Roca, es fan investigacions per elaborar snacks per als astronautes.

L’alcalde Dulsat ha posat un segon exemple de sinergies originades al Foro quan s’ha referit al conveni signat entre els Consells Comarcals de la Noguera i Pallars Jussà i la Fundació Starlight, avalada per la UNESCO, per impulsar el turisme astronòmic a Catalunya. En el transcurs de la signatura, la qual va tenir lloc dijous en el marc del Foro, el Parc Astronòmic Montsec (PAM), impulsat pel Consell Comarcal de la Noguera, va nomenar a Ellen Baker, metge i ex astronauta de la NASA, padrina de la mascota del parc, un meteorit anomenat Bòlid. Bòlid també va ser presentat a l’astronauta Donald Pettit.

Col·laborant amb 15 universitats, 5 d’internacionals

La segona edició del Foro Excelencia Lloret ha involucrat a 15 universitats, 5 de les quals són internacionals, com la Universitat de Harvard, vinculada a varis ponents, en especial a Alain Paul Martin, fundador del Harvard University Global System; la Universitat de Minnesota, on hi exerceix de professor l’economista Timothy Kehoe, assessor del Banc de la Reserva Federal de Minneapolis; la Universitat de Montreal, vinculada a l’economista i professor del centre, Thierry Warin, la Universitat de Setton Hall, d’on és professor Hugh Dugan, ex diplomàtic de la ONU i assessor del Comitè Olímpic Internacional; i la Universitat de Yale.

A nivell de l’Estat, s’ha comptat amb la participació de la Universitat de Gran Canaria, amb una ponència del seu rector, José Regidor; la Universitat Complutense de Madrid, les escoles ESADE i IESE de Barcelona, la universitat de disseny de Barcelona (ELISABA) i altres universitats catalanes com la de Barcelona, l’Autònoma, la Politècnica de Catalunya, la Pompeu Fabra i la de Girona.

9 centres educatius i 1.000 persones

Han col·laborat amb el II Foro Excelencia 9 centres educatius com instituts de Lloret, Llagostera i Girona, escoles com el Col·legi Maristes de Girona o el Bell-Lloc, a part de l’Institut Europeu per a la Gestió de la Diversitat.

Com a novetat, el Foro s’ha emès en streaming, per primer cop, a través de la xarxa Universia, amb una mitjana de 130 visites cada hora, fet que ha facilitat que totes les universitats col·laboradores i centres educatius poguessin seguir l’esdeveniment.

Pel que fa a la participació, més de 1.000 persones han coincidit en el Foro, entre participants, assistents, organitzadors i ponents. Durant 4 dies de ponències, s’han pogut veure i escoltar a Lloret de Mar noms de primer nivell internacional com premis Nobel, destacats economistes, ex caps d’Estat i il·lusionistes de renom.

Asociación Foro Excelencia Lloret

La Asociación Foro Excelencia Lloret és una organització amb vocació internacional que promou el talent i l’excel·lència per impulsar la cerca de solucions a problemes reals. El seu consell assessor internacional està presidit per la doctora Rosalía Arteaga, expresidenta de l’Equador, i està constituït per 24 premis Nobel de diferents disciplines, a més d’un grup de científics i personalitats destacades.  

Galeria

Notícies relacionades