El Cementiri Modernista de Lloret rep el certificat d’excel·lència de TripAdvisor

Després de reconèixer els Jardins de Santa Clotilde i el Museu del Mar, el portal de viatgers ha destacat ara el Cementiri Modernista

Cementiri Modernista Lloret de MarEl Cementiri Modernista de Lloret ha rebut el certificat d’excel·lència 2014 del web de viatges TripAdvisor, el web social de viatges amb la comunitat més gran a Internet. El certificat s’atorga per la bona valoració i la qualitat dels comentaris i les opinions que els usuaris del web han generat durant l’últim any. El web també ha atorgat un certificat d’excel·lència als Jardins de Santa Clotilde i el Museu del Mar. Tots tres elements formen part del MOLL (Museu Obert de Lloret).

El Cementiri de Lloret, inaugurat l’any 1901, conté obres d’art funerari de primer ordre, creades per arquitectes i escultors de renom, com Josep Puig i Cadafalch, Lluís Llimona, Bonaventura Conill i deixebles de l’escola de Gaudí. Actualment encara conserva la petjada del llegat indià, la qual cosa dóna una àmplia perspectiva de l’art funerari d’aquella època. La majoria dels usuaris de Tripadvisor qualifiquen el cementiri com un lloc excel·lent i encantador. Però l’element del MOLL més ben qualificat pels usuaris de Tripadvisor són els Jardins de Santa Clotilde, que ocupa el primer lloc en les recomanacions que fan els usuaris d’aquest web sobre Lloret de Mar. Aquests certificats tenen en compte els milions de comentaris que es reben al web TripAdvisor i es filtren per un algoritme que calibra la qualitat de tots els comentaris durant un període de 12 mesos. TripAdvisor ofereix consells de viatgers reals i una gran varietat de seleccions de viatge i funcionalitats amb enllaços a sistemes per servei. TripAdvisor té presència a 41 països, gairebé 260 milions d’usuaris únics al mes i més de 150 milions de comentaris.

El regidor de Cultura, Arseni Frigola, valora de forma molt positiva aquest certificat “ja que és l’opinió dels visitants la que acaba atorgant-lo i perquè demostra una vegada més la qualitat patrimonial de l’espai i la importància del conjunt arquitectònic dins del corrent Modernista”. A més, pel regidor, aquest nou certificat ajuda a potenciar encara més els dos espais que ja comptaven amb aquest certificat, els Jardins de Santa Clotilde i el Museu del Mar, “perquè són tres peces del patrimoni lloretenc que tenen un valor molt especial”.

El Cementiri de Lloret, tema d’una ponència el proper mes d’octubre

Cal destacar que l’Associació Europea de Cementiris Singulars (ASCE) va incloure, el mes de maig passat, aquest recinte funerari dins de la Ruta Cultural Europea, que aglutina les rutes amb valors culturals i socials destacables. Cal tenir en compte que la visita a cementiris, com a espais d’importància cultural i històrica, està molt arrelada a Europa. L’Associació Europea de Cementiris Singulars (SignificantCemeteries.org), que inclou 150 cementiris que val la pena visitar, ha convidat a Lloret de Mar a presentar una ponència sobre el cementiri lloretenc a la Trobada Anual de l’entitat, que se celebrarà a Barcelona els dies 2 i 3 d’octubre.

Notícies relacionades