El Teatre de Lloret, seu del III Festival de Cinema El Món del Viatge

El festival l’organitza l’Associació Casa Rússia de Lloret de Mar. Del 21 al 26 de setembre es projectaran 85 pel·lícules de directors de diferents països.

Festival de Cinema NDPLloret de Mar celebra del 21 al 26 de setembre el III Festival de cinema El Món de Viatge, on s’exposaran les millors projeccions elaborades per diferents directors de Rússia, Espanya, Estònia, França, Bielorrússia, Bulgària, Catalunya… S’han rebut un total de 165 pel·lícules de 24 països de les quals se n’han escollit 85 per a participar en el concurs.

Les principals novetats de la tercera edició del festival és l’increment de sales de projeccions. A banda del Teatre de Lloret, també s’ha previst la presentació de ‘Dies del cinema de Rússia’ al Centre Cívic Urgell (c/ Compte d’Urgell, 145, BARCELONA) el dia 22 de setembre a partir de les 17:00h de la tarda. I també s’han programat projeccions a la Casa de Cultura de Girona (Pl. Hospital, 6) el dia 23 de setembre a partir de les 16:00h de la tarda. A més, els dies que duri el festival, a la Casa de Cultura de Lloret de Mar (Pl. Pere Torrent) i al Centre Rus (Pg. Verdaguer, 11) hi haurà projeccions de pel·lícules de concurs de 10:00-14:00 i de 16:00-20:00 on a més el públic podrà votar amb l’objectiu d’atorgar el premi La simpatia del Públic a la cloenda del festival.

L’Associació Casa Rússia de Lloret de Mar ha explicat que la temàtica del festival va “des de viatjar amb el tren amb un desconegut sense poder-se comunicar per l’idioma, fins a transportar-nos a les trinxeres d’una batalla, tot viatjant per diferents temps i llocs”.

Els objectius del festival són:

– Popularització i intercanvi de l’art de diferents cultures.

– Propaganda de viatge de diferents països.

– Cridar l’atenció sobre els problemes globals que afecten el desenvolupament de la indústria del turisme.

– Preservar el patrimoni històric i cultural dels països, les arts i tradicions, els monuments d’importància material i artística a Europa i al món.

– Desenvolupar noves regions turístiques, rutes de viatge i objectius de visita.

A hores d’ara han confirmat la seva assistència al festival, com a convidats d’honor, Varvara Arbuzova (Moscou, presenta pel·lícules de Savva Kulish amb 2 premis Palma d’Or de Cannes), Irina Arkhipova (St. Petersburg), Dimitry Smirnov (Estònia), Liudmila Vavilova (directora general de Casa de Cinema de St. Petersburg), Olga Shervud (columnista per al Departament de Cultura de Rússia, periodista i crítica de cinema), Bernard Tourre (França) i Carlos Benpar (guanyador  de 2 Goya, Espanya), entre d’altres.

El jurat està format, entre d’altres noms, per Isidor Llorca (director i productor de Lloret de Mar), Lluís Valentí (president del festival de cinema de Girona), Josep Bernat (Lloret de Mar), Olga Shervud (crítica i escriptora) i Natalia Semina (professora de la Càtedra de Cultura i Art de la Universitat de Moscou, directora general del Festival Internacional de Moscou, alt càrrec de l’Acadèmia Cinematogràfica de Moscou).

La presidenta del festival és Vera Novosyolova i l’organitzador, Cristian Martínez (Tel. 619 845 960).

La primera edició del festival es va celebrar el 2012 i tenia com a temàtica principal els viatges a Catalunya i Espanya. L’any següent, el 2013, va tenir com a temàtica central el cinema de viatges a Ucraïna i aquesta tercera edició està dedicada al cinema de Rússia.

La roda de premsa de presentació del festival s’ha previst per al  diumenge 21 de setembre a les 12:00h al Centre Rus de Lloret de Mar, situat al Pg. Verdaguer, 11

Notícies relacionades