Els organismes de promoció turística catalans, l’operador Natalie Tours i els empresaris turístics fan front comú per minimitzar la davallada del turisme rus a Catalunya

Els 190 millors agents de viatges de l’operador turístic rus Natalie Tours visiten la Costa Brava coincidint amb la celebració del 18è Congrés de la companyia operadora.

RP Natalie Tours2Aquest migdia, a l’Hotel Guitart Monterrey de Lloret de Mar, coincidint amb la celebració del 18è congrés de la companyia Natalie Tours, l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, Lloret Turisme, l’operador rus Natalie Tours i l’agència receptiva NT incoming han ofert dades sobre la situació actual del mercat turístic rus relacionades amb la destinació Catalunya.

Els representants dels organismes turístics catalans i els directius de les companyies de turoperació russes afronten la temporada 2015 amb incertesa donada la situació política, econòmica i social de la Federació Russa i a la fallida de diversos operadors turístics russos en el darrer any.

Josep Maria Perramon, director del Centre de Promoció Turística de Catalunya a Rússia, ha comentat que Natalie Tours és un dels operadors líders del mercat rus que opera a Catalunya des de fa 23 anys i que «malgrat les relacions de la Unió Europea i Rússia, que dificulta l’arribada de turistes d’aquest país cap als estats europeus, l’operador segueix volent operar amb Catalunya. Perramon ha afegit «des de la Generalitat de Catalunya se seguirà promocionat el mercat rus i s’obriran altres mercats de la Comunitat d’Estats Independents com són Kazakhstan, Armènia i Moldàvia».

La directora general de la companyia Natalie Tours, Natalia Vorobieva, no ha donat xifres de previsions de ventes per la temporada 2015 perquè les ventes s’activen a partir de l’abril. Vorabieva ha comentat que la companyia s’adreça al consumidor rus a través de campanyes de publicitat en què parla de productes turístics i paquets turístics amb preus més ajustats i millors serveis. La directora destaca «per Natalie Tours són importants les col·laboracions que obtenim de les administracions i dels hotelers de Catalunya, perquè arran de la devaluació del ruble el client rus ha perdut poder adquisitiu i necessita comptar amb paquets més econòmics». Finalment ha afegit que el congrés serveix dirigir el missatge als agents de viatge de què la Costa Brava és encara atractiva pel client rus.

Joan Pascual, director general de NT Incoming, ha apuntat que els hotelers catalans volen seguir rebent turistes russos i que estan millorant les prestacions de serveis que els ofereixen. En aquest sentit, el sector turístic català espera rebre els turistes russos «amb els braços oberts».

Per la seva banda, Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha mencionat que des de l’entitat es continuen duent a termes accions promocionals i de comàrqueting amb els principals operadors russos que poden continuar portant turistes a les nostres destinacions.

L’alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, ha destacat que el sector turístic privat lloretenc està reinvertint per tal que els visitants de qualsevol nacionalitat continuïn arribant al municipi. Referint-se al mercat rus, Codina ha comentat que «actualment el mercat rus representa un 10 % del total de visitants de Lloret de Mar, amb 100.000 turistes la temporada 2014»

Segon congrés de Natalie Tours a la Costa Brava

Del 24 al 28 de febrer, els 190 millors agents de viatges de l’operador turístic rus Natalie Tours estan celebrant a Lloret de Mar el 18è congrés anual de la companyia i, complementa l’estada dels seus participants a la destinació amb un viatge de familiarització a Catalunya.

L’Agència Catalana de Turisme, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Lloret Turisme, l’operador Natalie Tours i l’agència receptiva NT incoming organitzen conjuntament l’acció promocional que té per objectiu promocionar la destinació a través dels seus millors agents de viatges, de manera que els agents coneguin els productes turístics del territori i els comercialitzin entre els seus clients, les agències minoristes.

Notícies relacionades