Es constitueix el grup de treball “Lloret de Mar” que ha d’identificar els projectes prioritaris per renovar aquesta destinació turística

La posada en marxa d’aquest grup inicia la segona fase del  conveni signat el passat mes de març per la Generalitat, l’Ajuntament de Lloret de Mar i la Mesa del Turisme de Lloret. 

 

Pla Reconversió Lloret de Mar

Avui s’ha reunit el grup de treball “Lloret de Mar, renovació de destinacions”, format per representants de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Lloret de Mar, i dels empresaris del municipi. Aquesta és la segona fase del projecte que es va iniciar el passat 31 de març amb la signatura d’un conveni amb l’objectiu de treballar conjuntament per la renovació i la millora d’aquesta destinació.

Entre d’altres assistents, la reunió ha comptat, per part de la Generalitat, amb la presidència del secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, i la directora general de Turisme, Marian Muro; per part de l’Ajuntament de Lloret de Mar, l’alcalde del municipi, Romà Codina, i el regidor de Turisme, Jordi Orobitg; i per part de la Mesa del Turisme de Lloret, el seu president Josep Maria Molist.

Aquest equip ja ha definit els eixos d’actuació i ha ordenat les diferents àrees de treball per presentar el mes de novembre el Pla Operatiu 2014-2020. Aquestes àrees de treball contemplen des de la rehabilitació i renovació de la planta d’allotjament turístic, la remodelació urbana, la connectivitat, mobilitat i serveis turístics, la potenciació de productes estratègics i segments d’alt valor afegit per a la demanda, fins a la captació d’inversions.

A partir de novembre s’iniciarà la tercera fase amb la presentació i aplicació d’aquest Pla Operatiu. Amb aquest projecte, la Generalitat de Catalunya implementa el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2013-2016 a través de Lloret de Mar, una de les destinacions turístiques catalanes de referència. Per la seva banda, Lloret de Mar també disposa dins del seu Pla de Desenvolupament Turístic 2010-2014 dels programes de Gestió i Millora integral de la destinació.

La posada en marxa d’aquesta pla pilot vol reforçar i consolidar els esforços que s’hi han dedicat per al desenvolupament de nous productes i activitats turístiques adreçades a millorar l’experiència en aquest municipi.

Notícies relacionades