Estada esportiva de paralímpics russos a la piscina municipal de Lloret

Una de les participants és Oksana Sávckenko, guanyadora de 5 medalles d’or als passats Jocs paralímpics de Londres

piscina lloretUn grup d’esportistes pertanyent a l’equip de competició paralímpic rus es troba a Lloret de Mar per realitzar, durant dues setmanes, diferents sessions d’entrenament. En paraules de la regidora Ester Olivé, “aquesta estada és una bona notícia atès que, a banda del prestigi que significa tenir nedadors professionals internacionals de cara al turisme esportiu, en aquest cas també referma el posicionament de Lloret com a destinació accessible”.

En total el grup està format per 16 nedadors i 9 entrenadors i preparadors físics. Entre els esportistes destaca la presència d’Oksana Sávchenko, que amb només 21 anys,  va guanyar 5 medalles d’or als Jocs paralímpics de Londres.

Lloret també es vol posicionar als mercats emissors com a destinació de turisme esportiu adaptat.  Ja va acollir els jocs Special Olympics l’any 2006 demostrant la seva capacitat organitzativa i els darrers anys els equipaments públics i la oferta privada també s’ha anat especialitzant i adaptant a les necessitats d’ambdós públics, els visitants esportius i els visitants amb alguna discapacitat.

A banda d’aquesta estada esportiva, el cap de setmana es tornaran a succeir els esdeveniments esportius amb el Torneig Memorial Pomares, el Trail Selva Marítima, amb 500 participants, la Ciclomarató Catalana Internacional, el Judostage i la cloenda del Torneig infantil de bàsquet que portarà a Lloret uns 200 jugadors i entre 30 i 40 entrenadors.

El torneig Memorial Pomares arriba a la 7a edició amb més de 200 participants; els equips que hi participaran enguany són, en categoria masculina aleví: el Tossa, el Girona, el Vidreres, el Ca la Guidó, el Tordera, el Racing i el Lloret com a amfitrió. En categoria cadet, també masculí, hi participaran l’Athletic de Bilbao, el Girona FC, el RCD Espanyol, el CF Lloret, el Reial Madrid i el FC Barcelona.

Notícies relacionades