FETESS-Catalunya celebra les seves IV Jornades Científiques de Tècnics Superiors Sanitaris (TSS) a Lloret de Mar

En aquesta nova edició s'abordarà la prevenció, seguiment, diagnòstic i tractament de les malalties cardiovasculars (MCV)

La Unió Professional de Tècnics Superiors Sanitaris de Catalunya – FETESS-Catalunya celebrarà els propers dies 27 i 28 de maig la IV edició de les seves Jornades Científiques TSS al Palau de Congressos Olympic de Lloret de Mar (Girona). Després de l’èxit obtingut en les passades edicions, que van arrencar el 2013, aquest any la convenció se centrarà en les malalties cardiovasculars.

Aquestes jornades pretenen desenvolupar de manera transversal el coneixement d’aquestes patologies entre els Tècnics Superiors Sanitaris (TSS). Per aquest motiu, el comitè organitzador planteja un programa amb ponents de primer nivell on tenen un paper protagonista les especialitats de TSS que es duen a terme en el món hospitalari (laboratori clínic i biomèdic, imatge per al diagnòstic i medicina nuclear, anatomia patològica i citodiagnòstic, radioteràpia i dosimetria, i dietètica). A més, les jornades també pretenen donar visibilitat als pacients afectats per patologies cardiovasculars i a la rellevància que aquestes tenen en el nostre món actual.

Les malalties cardiovasculars (MCV) estan considerades com un problema de salut de màxima importància a tot el món. A Espanya són la primera causa de mort i se’ls atribueix el 35% de les morts totals. Els principals factors de risc relacionats amb les MCV són el tabaquisme, la hipercolesterolèmia, la diabetis, la hipertensió arterial (HTA), el sedentarisme i l’obesitat. Per tal d’enriquir els nostres coneixements respecte a aquestes malalties s’organitzen les IV Jornades Científiques TSS, on professionals sanitaris de diferents hospitals catalans faran una introducció explicativa per endinsar-nos al món de les malalties del cor, començant per la seva incidència i les seves manifestacions clíniques, i fent un recorregut pels tractaments disponibles, els últims avenços i el futur de la medicina cardiovascular.

Dissabte, dia 27, les ponències començaran amb una explicació de les principals malalties cardiovasculars, la seva incidència, les seves manifestacions clíniques i l’impacte que tenen sobre el sistema sanitari.

Posteriorment, nombrosos professionals de l’àmbit sanitari abordaran aquesta temàtica des de les diferents especialitats que engloba el col·lectiu TSS. Es parlarà dels últims avenços en medicina cardiovascular, així com de la investigació clínica, molecular i cel·lular en aquest camp, de les proves de laboratori clínic aplicades a les malalties cardiovasculars i dels aspectes macroscòpics de les malalties cardiovasculars.

Diumenge coneixerem com s’aplica el diagnòstic per la imatge a les malalties cardiovasculars, com podem evitar la cardiotoxicitat secundària induïda per la radioteràpia en el càncer de mama i finalment, des de l’especialitat de dietètica, s’analitzarà la relació i importància entre dieta i salut per al tractament de les MCV.

Galeria

Notícies relacionades