La cantant cubana Lucrecia amenitzarà la Fira dels Americanos de Lloret

Tallers de daiquiris, conferències, visites guiades i concerts són algunes de les activitats que es podran trobar a la fira

FIRA AMERICANOSDel 13 al 15 de juny, Lloret de Mar recupera el seu passat indià amb una nova edició de la Fira dels Americanos.

Un cap de setmana tematitzat en el qual la vila recorda aquells catalans que van marxar a les Amèriques en recerca d’un futur millor, del qual queden nombroses empremtes a la vila.

A finals del s. XIX, Lloret de Mar va ser una de les viles que va viure la construcció de vaixells d’altura a les seves platges: nombroses nissagues marineres i noms concrets com el cocteler Constantí Ribalaigua, el banquer Narcís Gelats i el darrer capità lloretenc de vaixells de vela Just Marlés són alguns dels lloretencs d’aquesta època que tindran un paper destacat durant aquests dies.

La presentació oficial de la fira es portarà a terme el divendres 13 a les 20 h a la Sala de Plens de l’Ajuntament amb la conferència inaugural “Les cases senyorials i altres construccions dels americanos”, que anirà a càrrec del lloretenc Jordi Soliguer.

Durant els tres dies en els qual es desenvolupa la fira, la vila s’omplirà d’activitat frenètica amb un autèntic mercat indià ple de productes típics de l’època, amb tallers de balls caribenys, tallers de daiquiris, visites guiades pel centre històric, visites teatralitzades, conferències, etc.

Un dels plats forts serà l’actuació de la cantant cubana Lucrecia, que es durà a terme a les 22 h a la plaça de la Vila. La fira tancarà el diumenge 15 de juny a les 21.00 h amb l’actuació d’Els Cremats, que oferiran una selecció d’havaneres i cançons cubanes.

El passeig Jacint Verdaguer, l’església modernista de Sant Romà i el Museu del Mar formen part del patrimoni cultural d’aquesta època. Des de l’any 2008, Lloret de Mar es troba adherida a la Xarxa de Municipis Indians, que té com a finalitat investigar, identificar i difondre el patrimoni material i immaterial dels Indians a Catalunya.

Notícies relacionades