L’Ajuntament de Lloret aprova la nova ordenança d’Habitatges d’Ús Turístic

Lloret de Mar compta amb més de 2.900 Habitatges d’Ús Turístic donats d’alta i actualment té una moratòria d'un any per a obrir noves llicències

A principis de novembre entrarà en vigor la nova ordenança d’Habitatges d’Ús Turístic (HUT) de Lloret de Mar que es va aprovar per Ple el 26 d’octubre passat. Lloret de Mar compta actualment amb 2.946 Habitatges d’Ús Turístic donats d’alta, el que suposa 16.362 places.

Jordi Sais, regidor de Coordinació de Govern, explica que “aquesta ordenança recull, entre altres, la documentació i requisits a presentar per poder demanar una llicència d’HUT; la manera en la qual es farà un control de l’activitat i l’obligatorietat d’instal·lar unes plaques informatives que estaran als habitatges que exerceixen aquesta activitat i que inclou dades com un telèfon de contacte 24 hores i l’ocupació màxima de l’habitatge, entre altres”.

El regidor també ha recordat que “aquest estiu hem incorporat dos inspectors externs i l’any vinent està previst crear un cos d’inspectors propi a fi de realitzar un millor control sobre l’activitat i per a detectar els habitatges que desenvolupen l’activitat de forma il·legal”.

La nova ordenança preveu sancions de 750, 1.500 o 3.000 euros en funció de la gravetat i en casos molt greus ─l’excés d’aforament ho és─, l’Ajuntament podria fer fora els usuaris en menys de 24 hores o bé anul·lar la llicència, que no es podria renovar abans d’un any.

Per altra banda, el Ple el desembre passat va aprovar una moratòria d’un any que impedeix obrir nous HUT. Jordi Sais explica que “la moratòria regula l’activitat, és a dir on està permesa i on no; i l’ordenança, la llicència i, per tant, l’obtenció de llicència i l’ús que se’n fa”. I ha afegit que “respecte a la regulació de l’activitat, està previst presentar un Pla Especial a finals d’any que és quan finalitza la moratòria”.

La proliferació dels Habitatges d’Ús Turístic és una preocupació estesa arreu de Catalunya però especialment a les comarques gironines; el 40% dels habitatges d’us turístic són a Girona seguits de Lloret, Roses i Castelló.

Galeria

Notícies relacionades