L’Ajuntament de Lloret de Mar signa un conveni de col·laboració amb l’Associació Celíacs de Catalunya

L’acord implica un compromís transversal de totes les àrees del consistori i referma l’objectiu de la ciutat de ser un referent en la cuina de la salut

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha signat avui un acord de col·laboració amb l’Associació Celíacs de Catalunya amb l’objectiu de contribuir a la millora de la informació, l’assessorament, la sensibilització i la qualitat de vida de les famílies amb persones celíaques.

Aquest acord significa el compromís transversal de l’Ajuntament de Lloret de Mar en totes les seves àrees per tal d’impulsar accions en benefici de la salut i el benestar dels celíacs, dels sensibles al gluten i de les persones amb dermatitis herpetiforme.

El conveni signat avui s’emmarca dins l’Estratègia d’impuls al sector de la gastronomia de Lloret de Mar 2018-2022, desenvolupada per Lloret Turisme amb la Fundació Alícia i amb el suport del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar i l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret de Mar, que té per objectiu millorar la qualitat de l’oferta dels establiments de restauració de la localitat i potenciar l’oferta gastronòmica de la destinació.

La gestió de la celiaquia, intolerància i al·lèrgia al gluten és una de les accions que forma part de la línia estratègica de Salut, un dels dos eixos prioritaris definits dins aquesta estratègia juntament amb el d’Identitat, que inclou també l’adequació de l’oferta gastronòmica de Lloret a la dieta mediterrània i al vegetarianisme i veganisme, entre d’altres.

Actualment Lloret de Mar compta ja amb dos establiments acreditats per l’Associació Celíacs de Catalunya com a establiments que ofereixen servei sense gluten, l’Hotel Anabel i el Gnomo Park; i altres negocis com la cadena lloretenca de cafeteries PdePà o la cadena hotelera GHT Hotels, amb tres allotjaments a Lloret de Mar, estan en procés d’acreditació.

En paraules de Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar: ”Aquest acord de col·laboració amb l’Associació Celíacs de Catalunya és estratègic per a Lloret de Mar, com a ciutat i com a destinació turística, i ens ha d’ajudar en el nostre objectiu de ser un referent gastronòmic en la cuina de la salut. Fins ara, des de diferents àrees de l’Ajuntament i també des del sector privat, ja s’estaven duent a terme accions en aquesta línia; però ara signem un acord global que potenciarà encara més les accions enfocades a millorar la vida de les persones celíaques i les seves famílies, tant residents com turistes”.

Lluïsa Barberan, delegada de zona de l’Associació Celíacs Catalunya, ha detallat les xifres “un 1% de la població és celíaca. A Catalunya, la xifra de celíacs s’eleva a 75.000 i més de 450.000 a tot l’Estat espanyol. A nivell europeu es calcula que hi ha 7’5 milions de celíacs. Ara bé, encara hi ha molta feina per fer ja que s’estima que hi ha un 80% que encara no està diagnosticada i també s’ha de tenir en compte que 0’5% és al·lèrgica al gluten i aproximadament un 8% n’és intolerant, per tant, podem dir que quasi un 10% de la població està afectada pel gluten”.

L’Associació Celíacs de Catalunya és una entitat sense ànim de lucre, constituïda el 1977, que representa al col·lectiu celíac davant entitats i organismes públics i privats, i els ofereix informació, formació i assessorament que els ajuda a aconseguir una millor qualitat de vida, tant a ells com a les seves famílies.

 

Galeria

Notícies relacionades