Les dades de connectivitat mòbil al servei del sector turístic

Orange, al costat de Mabrian Technologies i la destinació turística Lloret de Mar, porten a terme el projecte de presència i mobilitat de turistes sobre una destinació a través de les seves connexions mòbils

Pràcticament el 100% dels turistes que ens visiten utilitzen un dispositiu mòbil amb connectivitat GSM durant les seves vacances, una cosa que s’ha potenciat en l’últim any gràcies als nous acords de roaming per als països europeus. Els dispositius mòbils emeten 4 milions de dades noves al minut, que són registrats per les antenes de les companyies de telecomunicacions i aporten una informació molt valuosa a prop de la presència, localització i mobilitat dels usuaris.

Orange Espanya, el segon operador de telecomunicacions a l’Estat Espanyol, compta amb una base de clients molt similar a la piràmide poblacional actual, la qual cosa facilita una extracció més ajustada i conclusions més representatives de l’anàlisi d’aquestes dades.

En aquest nou projecte, Orange ha comptat amb la col·laboració de Mabrian Technologies, una empresa especialitzada en l’anàlisi de Big Data de fonts diverses per al sector turístic, i de Lloret de Mar, una de les destinacions turístiques més importants del litoral mediterrani espanyol que rep anualment més de 1,2 M de turistes i acumula més de 5,3M de pernoctacions.

La incorporació de la solució Flux Vision d’Orange, que proporciona les dades de connectivitat mòbil, juntament amb l’anàlisi multivariable que realitza Mabrian Technologies a través de la seva plataforma d’Intel·ligència Turística, permetrà als gestors turístics de Lloret de Mar identificar d’una manera més precisa la presència d’usuaris per nacionalitats, així com els seus patrons de moviment i pernoctació quan es troben en el seu territori, i comparar aquestes dades amb períodes anteriors. Aquesta anàlisi millorarà significativament la capacitat de monitoritzar la quantitat real de visitants i residents presents en la destinació, facilitant el control i la gestió de la pressió humana en els diferents espais turístics oferts a Lloret de Mar.

Per a això, entre Orange i els gestors turístics de Lloret de Mar s’han designat diferents zones d’anàlisi, en funció de la ubicació de les antenes de la companyia, i l’interès turístic de cada zona, per acotar la informació recollida i permetre identificar dinàmiques al llarg de les diferents hores del dia. D’aquesta manera, s’identificaran les hores punta, així com l’estada mitjana i patrons de comportament dels usuaris en intervals de 30 minuts, per a cadascuna de les zones i les diferents nacionalitats dels usuaris. Tota aquesta informació es recopila de manera agregada i anònima, garantint completament la privacitat dels usuaris.

Per la seva banda, Mabrian Technologies aportarà la seva experiència en l’estructuració, anàlisi i presentació de dades, per convertir-los en una informació accessible i usable d’una manera senzilla i clara per part dels gestors de Lloret de Mar. Afegirà aquesta capa de dades als que ja estan analitzant per a la destinació a través de la seva plataforma: interessos, percepcions i nivells de satisfacció a través de l’anàlisi d’interaccions en Xarxes Socials i portals d’opinió, preus hotelers a través d’OTA’s i la despesa en destinació a través de targetes MasterCard.

Com ha expressat Elizabeth Keegan, responsable de Lloret Turisme “la incorporació d’aquestes noves dades a l’anàlisi de múltiples fonts que ja s’està duent a terme per part de Lloret Turisme, enriquirà molt el coneixement que es té sobre els visitants de la destinació, permetent actuar amb més previsió i precisió, i aconseguir una gestió de recursos molt més eficient, un aspecte clau en el nostre camí per convertir-nos en una Destinació Turística Intel·ligent.” Alhora, comenta que” és un gran avantatge poder comptar amb aquesta nova eina integrada a la plataforma de Mabrian Technologies, amb la qual ja estem familiaritzats i coneixem el seu potencial, ja que ens facilita molt l’ús operatiu de les dades per a la presa de decisions concretes”.

Aquesta pionera eina serà presentada el proper dimecres 23 de gener durant la fira FITUR a les 11:00 h a l’estand de l’Agència Catalana de Turisme (estand 7B07-7B09), per part de Francisco Huidobro, Director de Serveis Digitals d’Orange Espanya, Santi Camps, CEO de Mabrian Technologies i Jaume Dulsat, Alcalde de Lloret de Mar. L’esdeveniment estarà obert a totes aquelles persones del sector turístic interessades en conèixer més en profunditat aquest projecte.

Més informació:

Laura Ros Sales Manager Europe Data Analytics Solutions Orange
laura.ros@orange.com Telf. 691 518 427

Carlos Cendra- Chief Marketing Officer Mabrian Technologies
carlos@mabrian.com Telf. 655847660

Bibiana Pous- Responsable de Marketing de Lloret Turisme
bpous@lloret.cat Telf. 689 881 927

Galeria

Notícies relacionades