Les oficines de turisme de Lloret de Mar renoven la certificació Q de Qualitat Turística

L’Oficina de Turisme Central i la del Museu del Mar han superat l’auditoria basada en la nova normativa, que ha entrat en vigor enguany

Lloret Turisme ha superat l’auditoria que li permet renovar la certificació Q de Qualitat Turística que atorga el Instituto para la Calidad Turística en España (ICTE) en les dues principals oficines de turisme de Lloret de Mar: la Central i la del Museu del Mar.

Aquesta certificació evidencia el compliment dels requisits tècnics que la norma UNE-ISO 14785 dicta i que es basa en la implementació d’un sistema de gestió orientat al servei al client i en millora contínua.

Enguany, s’ha produït un canvi en la normativa que incideix en nous aspectes de l’acollida al visitant i en els serveis que se li ofereixen des de les oficines de turisme especialment en turisme familiar, turisme responsable, el dret del visitant, accessibilitat i conscienciació mediambiental. També es tenen en compte aspectes de comunicació i formació interna, un consum responsable dels recursos energètics, de paper i altres consumibles, i la conseqüent gestió sostenible dels residus generats.

L’auditoria de renovació de la certificació té una periodicitat triennal i durant els anys intermedis es duen a terme unes auditories de seguiment que també cal superar per seguir mantenint la certificació.

En paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme: “Per a Lloret de Mar és fonamental que les seves dues principals oficines de turisme disposin d’aquesta certificació, que indica que els processos de gestió i atenció al visitant s’estan duent a terme d’una manera professional i estandarditzada. Amb aquesta certificació contribuïm al desenvolupament turístic de la nostra destinació impulsant la millora de l’oferta de serveis i donant protagonisme a l’atenció al nostre visitant”.

Les oficines de turisme de Lloret de Mar ostenten aquesta certificació des de l’any 2007. L’Oficina de turisme central es certifica com a oficina i el Museu del Mar com a punt d’informació.

Durant el 2016 les oficines de turisme de Lloret de Mar van atendre 101.145 persones, de les quals un 64% van ser ateses en una de les dues oficines principals (Central i Museu del Mar).

Galeria

Notícies relacionades