Lloret de Mar acull la 9a edició del Birrasana, el festival de referència de cervesa artesana de la Costa Brava

Tindrà lloc del 3 al 5 de maig de 2019 a l’aparcament de Sa Caleta de Lloret de Mar per tercer any consecutiu

Avui ha tingut lloc la presentació del festival Birrasana, l’esdeveniment de referència de cervesa artesana a la Costa Brava i que enguany es celebrarà els dies 3, 4 i 5 de maig. Un any més, l’associació Birrasana i Cervesa Marina organitzen aquest festival amb el suport de l’Ajuntament de Lloret de Mar i el Patronat de Turisme Girona Costa Brava i amb la col·laboració de la Diputació de Girona, Simply Hops, bodega Sa Xarxa i el Consell Comarcal de la Selva.

Durant la presentació el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, ha explicat les línies generals de l’esdeveniment i ha posat en valor que “un establiment històric de Lloret com la bodega Sa Xarxa, que aquest any celebra el 50 aniversari, s’hagi implicat en el patrocini de l’esdeveniment i hagi assolit un acord amb l’Ajuntament per comercialitzar una cervesa artesana sota la denominació Lloret Craft Beer

Per la seva banda els germans Pep i Kevin Andreu, organitzadors del festival, han donat a conèixer altres novetats d’enguany; Pep Andreu ha remarcat que “és una edició molt internacional amb cervesers que venen de Finlàndia, Croàcia, Estonià, Republicà Txeca, Bèlgica, Anglaterra i Italia” i on també tindrà un paper destacat la formació amb  “una jornada professional adreçada a elaboradors cervesers”. Kevin Andreu ha afegit que “També com a novetat, els assistents de Blanes i Tossa podran arribar al festival amb creuer gràcies a la col·laboració que el festival ha realitzat amb l’empresa Dofi Jets Boat pel mòdic preu de 10,50 euros anada i tornada i els nens disposen del trajecte gratuït”.

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat considera que “És un festival que la gent ha fet seu, és un esdeveniment referent que complementa molt bé territori, gastronomia, oci diürn i nocturn”.

Sobre Birrasana

El Birrasana, que ja s’ha convertit en tot un referent a nivell nacional i internacional en el món de la cervesa artesana, estarà ubicat a l’aparcament de Sa Caleta i ocuparà un total de 4.000 m2. La carpa central, de 1.200 m2 , acollirà els 30 expositors de cervesa nacionals i estrangers. En aquest espai també hi haurà taules i cadires per a tots els assistents i es seguirà apostant per la música en directe cada vespre, amb Tapeo Sound System, Sin City el tribut d’AC/DC, The Brand i Gadgo. L’horari d’obertura serà de 5 de la tarda a 1.30 de la matinada el divendres 3, el dissabte 4 de 12 del migdia a 2.30 de la matinada i el diumenge 5 d’11 del matí a 6 de la tarda.

A l’exterior de la carpa hi haurà tota l’oferta gastronòmica que oferiran els food trucks, amb una àmplia oferta de menjar: vegetarià, vegà, mexicà, per a celíacs i moltes altres opcions. A l’altre extrem de la carpa hi haurà situat un parc infantil amb monitors, un espai on els nens i nenes podran gaudir amb inflables i diferents atraccions.

L’Espai tast

El festival Birrasana oferirà un espai a través del qual es faran sessions de maridatge i tast amb les diferents cerveses artesanes participants amb diferents productes de qualitat, així com xerrades de professionals. La zona de l’espai tast esdevindrà una plataforma ideal per presentar diferents productes de proximitat i on tots ells seran maridats amb cervesa artesana.

Per a més informació del Festival se puede consultar la seva pàgina web, www.birrasana.com. Allà s’hi poden trobar tots els cervesers confirmats, així com les Food Trucks, ofertes d’allotjament, opcions d’aparcament i d’altres informacions d’interès.

 

Galeria

Notícies relacionades