Lloret de Mar augmenta en prop de 19.000 els viatgers del mes d’octubre respecte de l’any passat

Les dades corresponen a les xifres publicades per l’lNE (Institut Nacional d’Estadística)

PLATJA DE LLORET 2 Lloret de Mar (C.Brava)Aquest mes d’octubre, Lloret de Mar ha rebut un total de 100.982 viatgers, el que significa un increment de 18.220 persones respecte de l’any passat. Pel que fa a les pernoctacions, han arribat a 475.574. L’any 2013 aquestes van arribar a la xifra de 392.612, el que significa que aquest octubre s’ha registrat un increment en 82.962 pernoctacions.

Les dades acumulades, de gener a l’octubre, mostren un total de 986.095 visitants, un 0,45% més que l’any 2013, i 4.993.600 pernoctacions, un 2,3% més respecte de l’any anterior, fet que en paraules del regidor de Turisme, Jordi Orobitg significa que “ja se superen les xifres de tancament de l’any 2013, que van ser de 4.989.837”.

Totes aquestes xifres esdevenen fruit de la tasca estadística que du a terme un organisme supramunicipal com és l’Instituto Nacional de Estadística, que es nodreix de les dades facilitades directament, via enquesta, pels allotjaments turístics.

Pel que fa a nacionalitats, el mercat estranger es situa en un 72,12% ─baixa un 9% respecte de l’any anterior─ i el mercat català es situa en el 27,88% ─puja un 38,83% respecte de l’any 2013─. Pel regidor de Turisme: “L’aposta per crear atractius per al turisme de proximitat més enllà del sol i platja, la bona relació qualitat-preu dels establiments hotelers i l’esforç destinat a comunicar aquest oferta són valors que pensem que han contribuït en aquest augment”.

Jordi Orobitg també ha destacat que la política turística de Lloret ha de ser “continuar treballant per consolidar aquests productes turístics i establir aliances estratègiques amb la resta del territori que fomentin l’equilibri resident-turista”.

En aquesta línia, el proper divendres Lloret de Mar acull el II Fòrum HibriturSelva, l’espai de trobada anual per a la reflexió del turisme a la comarca de la Selva. En l’edició d’enguany es debatran les potencionalitats del territori i la creació d’un model híbrid de turisme que apropi costa i interior. Per fer-ho, es comptarà amb la participació d’experts, amb la presentació de l’experiència del cas del nord de Tenerife i amb la presentació d’alguns dels productes desenvolupats dins HibriturSelva. Per part de l’Ajuntament de Lloret, el regidor de Turisme realitzà una ponencia sobre el Pla de Reconversió Turística de Lloret, un projecte integral de destinació en el qual intervenen la Generalitat de Catalunya, la Mesa Empresarial amb diferents empresaris del sector privat de Lloret i l’Ajuntament de Lloret.

Notícies relacionades