Lloret de Mar en quatre ratlles

Un concurs de relats col·lectius (i indians) convida a conèixer Lloret de Mar en clau cultural

Les inscripcions per participar en el concurs ‘Lloret de Mar en Quatre Ratlles‘, convocat per Lloret Turisme, ja estan obertes.

Fins al proper 14 de febrer i des del web www.lloretdemar.org, tothom qui vulgui podrà convertir-se en coautor d’un relat col·lectiu que tindrà com a escenari els Jardins de Santa Clotilde i, de protagonistes, els indians que es van aventurar a fer les Amèriques.

La participació en aquest concurs literari d’última generació és gratuïta. Els participants s’hauran de comprometre a participar-hi activament durant les dues setmanes de concurs, ja que el principal repte que tenen és cooperar entre ells en línia per escriure un relat cohesionat entre tots.

Inicialment, en el concurs hi competiran cinc relats, tots en català, i s’ampliaran les places en funció de la demanda.

El concurs està organitzat en col·laboració amb Quatre Ratlles, empresa especialitzada en relats col·lectius virtuals, que també és responsable del desenvolupament tecnològic del joc.

ELS INDIANS DE LLORET DE MAR, PROTAGONISTES

Els noucentistes Jardins de Santa Clotilde són l’escenari on s’inicia l’acció dels relats. Es tracta d’uns jardins noucentistes dissenyats per Nicolau Rubió i Tudurí. La seva superfície és de més de 26.000 metres quadrats i estan situats en un emplaçament espectacular, en un penya-segat sobre la costa de Lloret. Els protagonistes de la ficció seran les famílies d’indians que van ser al capdavant d’una època daurada de Lloret de Mar en què els fills de la vila més emprenedors comerciaven o fins s’aventuraven cap a les Amèriques (especialment a Cuba) a fer diners. Alguns feien grans fortunes i, en tornar, aixecaven cases luxoses que parlaven de la seva sort. D’altres no, però l’aventura deixava en tots una empremta de per vida.

FUNCIONAMENT PRÀCTIC

El concurs s’iniciarà el proper 15 de febrer i finalitzarà el dia 29 de febrer.

Tots els relats partiran d’un inici idèntic, un text de to distès i humorístic escrit per Llucia Ramis, i després creixeran lliurement cap allà on vulguin els seus coautors. Cada relat l’escriuran un equip de cinc persones, encara que no es coneixeran ni es veuran les cares. Només un dels relats serà guanyador del concurs.

En la valoració dels textos, el jurat tindrà en compte la cohesió del relat, el compliment dels torns, l’originalitat, els recursos literaris, la participació en el debat cooperatiu i el requisit bàsic del marc del Lloret indià.

PREMIS

Premi especial per a cadascun dels 5 coautors del millor relat:

-Una estada de cap de setmana (una nit, en règim de mitja pensió) al complex de quatre estrelles Evenia Olympic Resort de Lloret de Mar, molt cèntric.

-Una entrada per a dues persones al Museu del Mar, situat en una antiga casa indiana del passeig on descobrir el lligam històric de Lloret amb Amèrica i el mar.

-Un exemplar del llibre Jardins de Santa Clotilde.

-Paquet prèmium del Laboratori de Lletres: Curs presencial gratuït de 3 h Imagina i escriu, Llibreta d’exercicis d’Escriptura Creativa, una entrada per a una Marató del Laboratori de Lletres, un 40% de descompte en qualsevol dels cursos d’escriptura de l’escola, presencial o virtual.

Premis per a tots els participants:

-Una entrada per a dues persones als Jardins de Santa Clotilde de Lloret.

-Paquet de cortesia del Laboratori de Lletres: una entrada per a una Marató del Laboratori de Lletres, un 35% de descompte en qualsevol dels cursos d’escriptura de l’escola, presencial o virtual).

-Una subscripció durant un mes als continguts complets de la versió digital del diari Ara.

L’ESCRIPTORA

Llucia Ramis Laloux (Palma, 1977) és una periodista i escriptora de reconeguda trajectòria. És autora d’Egosurfing (Destino, 2010), obra guanyadora del premi Josep Pla. També ha escrit Coses que et passen a Barcelona quan tens 30 anys (Columna, 2008) i Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes (Columna, 2013). Col·labora habitualment a La Vanguardia, RAC 1 i Catalunya Ràdio.

SOBRE QUATRE RATLLES

Quatre Ratlles és una empresa que es dedica a gestionar concursos de relats col·lectius en línia, per a tot tipus d’entitats i comunitats d’usuaris. A través d’una aplicació pròpia, els concursos posen a prova l’esperit cooperatiu i el repte de la creació col·lectiva. Les activitats de Quatre Ratlles tenen per finalitat, a la vegada, treballar l’escriptura d’una manera lúdica i assolir objectius específics, com el team building o el màrqueting turístic.

Més informació:

Trobareu més informació pràctica de ‘Lloret de Mar en Quatre Ratlles’ a www.lloretdemar.org

Les inscripcions es faran de l’1 al 14 de febrer des del web www.lloretdemar.org

Contacte Quatre Ratlles:             Contacte Lloret Turisme:
Xavier Valls Torner                          Dep. de Comunicació i Màrqueting
A/e: xvalls@4-lit.com                      A/e: bpous@lloret.cat
Telèfon: 647 143 375                     Telèfon: 972 365 788
www.4-lit.com                                  www.lloretdemar.org

Galeria

Notícies relacionades

No s'ha trobat cap resultat