Lloret de Mar entra en el programa de vacances accessibles de COCEMFE

Turisme Accessible Lloret de MarLa Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) ha llançat el Programa de Vacances IMSERSO-COCEMFE 2015, finançat per l’IMSERSO i la Fundació ONCE, que permetrà a més de 1.400 persones poder gaudir d’unes vacances adaptades.

Lloret de Mar ha estat una de les destinacions que s’han incorporat enguany en aquest programa, que constarà d’un total de 34 punts de vacances, dels quals 25 són destinacions de platja, turisme d’interior i natura; tres, balnearis; i sis, illes. A més de Lloret de Mar, també altres destinacions catalanes com Malgrat de Mar (Maresme) o Santa Susanna (Maresme) s’han incorporat al programa.

Aquest programa de vacances té per objectiu permetre a aquests col·lectius gaudir en igualtat de condicions del temps lliure i contribuir a la millora del seu benestar emocional, la seva integració i normalització social, i fomentar les relacions interpersonals amb els participants.

El president de COCEMFE, Mario García, ha explicat: “Des de COCEMFE portem 29 anys desenvolupant un programa de vacances adaptades que ens ha permès comprovar com l’oferta del nostre col·lectiu és cada cop més àmplia i diversificada. A més, els darrers anys, el sector turístic ha vist que el turisme accessible és per a tots tant una responsabilitat com una oportunitat de negoci, amb quatre milions de clients a Espanya i cinc-cents milions al món”. I ha afegit que “les destinacions incloses en el programa consten d’una programació personalitzada amb activitats, excursions, transport i allotjament adaptat”.

Actualment Lloret de Mar compta amb dues zones de platja adaptades, a la platja de Lloret i Fenals, i pel que fa a l’allotjament compta amb tretze establiments de categoria superior, de quatre i cinc estrelles, que disposen d’habitacions adaptades. A més, des de l’Ajuntament també es treballa contínuament per a la supressió de barreres arquitectòniques i per a facilitar l’accés a la via pública i equipaments municipals amb un pressupost anual de 100.000€. A més, la vila és membre de l’ENAT (European Network for Accesible Tourism), associació que té per objectiu fomentar el turisme accessible arreu d’Europa, i del projecte “Turisme per a tothom” de l’Agència Catalana de Turisme.

Notícies relacionades