Lloret de Mar es consolida com a destinació de turisme esportiu

L’any 2014 han passat per la ciutat 40.243 viatgers que tenien com a motivació de viatge l’esport; concretament, 24.550 esportistes i 15.693 acompanyants

TURISME ESPORTIU FUTBOL Lloret de Mar (C.Brava)Les xifres globals de turisme esportiu del 2014 mostren que Lloret es consolida com un referent en turisme esportiu a la Costa Brava. Durant el 2014, han passat per la ciutat 40.243 viatgers que tenien com a motivació de viatge l’esport; concretament, 24.550 esportistes i 15.693 acompanyants. Aquestes xifres signifiquen un increment de més de 1.000 esportistes respecte a l’any 2013.

Pel que fa als esdeveniments esportius, se n’han realitzat 250, concentrats principalment en els mesos de primavera, entre març i juny.

Per nombre d’esportistes, el futbol continua sent la modalitat esportiva més demanada principalment per dur a terme estades esportives de nòrdics (noruecs i suecs) i anglesos, així com per a competicions nacionals. El segueixen la petanca, que compta amb uns torneigs de públic francès i belga molt arrelats, que es duen a terme a la primavera i la tardor. Altres torneigs com l’Eurobasquet fan que el bàsquet sigui també una de les modalitats amb més esportistes. L’atletisme, amb estades esportives de francesos, que poden arribar a durar un mes, es troba en quart lloc.

La piscina de mides olímpiques ha rebut un total de 27 estades. Per la nova instal·lació, inaugurada aquest últim any, hi han passat més de 1.160 esportistes.

Des de l’any 2006, Lloret de Mar està certificat com a Destinació de Turisme Esportiu i actualment compta amb 15 hotels certificats. Com a novetat, des d’aquest any, a més, hi ha 7 hotels que s’han especialitzat a acollir estades esportives de ciclisme. Entre els serveis que ofereixen aquests hotels hi ha aparcaments especials per a bicicletes, servei de manteniment tècnic, mànegues per a la neteja, menús específics per als ciclistes i rutes d’entrenament senyalitzades.

Una altra de les novetats d’enguany pel que fa a l’esport és la incorporació d’entrenaments a mar obert gràcies a la instal·lació de les Vies Braves, unes rutes marineres degudament senyalitzades amb balises que segueixen els camins de ronda des del mar.

Notícies relacionades