Lloret de Mar es converteix en una referència per a estades de grups folklòrics

Durant el mes de juny, passaran per Lloret més de 2.000 ballarins i cantaires, provinents de tot el món, per participar en diferents festivals

Teatre_Lloret (4)Lloret de Mar es consolida com a seu d’estades de grups folklòrics. Especialment en els mesos de temporada mitjana com maig, juny, setembre i octubre, es succeeixen aquestes estades en les quals la principal motivació dels participants és la representació de diferents actuacions de ball i musicals, majoritàriament d’estil folklòric.

Altres característiques d’aquests viatges són la durada, com a mínim set dies, i les nacionalitats dels participants, provinents de tot el món ─però especialment, en un 70%, de Rússia i de la Comunitat d’Estats Independents (ex-repúbliques soviètiques)─. Jordi Orobitg, regidor de Turisme, explica: “Un punt a destacar és que aquests grups vénen a través de diferents agències de viatges, fet que remarca la progressiva especialització de la destinació no només en l’oferta d’allotjament sinó també en l’àmbit d’intermediació”.

El Lloret Convention Bureau, entitat que promociona el turisme de reunions i esdeveniments a Lloret de Mar, disposa del programa Festivals & Events a través del qual assessora gratuïtament els organitzadors interessats a convertir Lloret en seu d’aquests esdeveniments i els informa dels serveis gratuïts que la destinació posa a la seva disposició (pack Festivals&Events). L’any passat, el Lloret Convention Bureau va participar en la coordinació de més de 90 festivals folklòrics i aquests van creixent any rere any.

Com a novetat, enguany hi ha l’aposta del Costa Brava Dance Festival, que el passat mes d’abril va llogar el Teatre de Lloret per 10 dies i que torna novament del 10 al 14 de juny amb més de 700 participants entre balladors, professors i acompanyants, provinents dels cinc continents.

Del 15 al 20 de juny, arriba una nova edició del Buen Viaje Festival, un dels primers festivals que va acollir Lloret de Mar, que porta uns 300 participants, a través de l’agència Garbí Star, que arriba a la seva 10a edició sota el nom “10è concurs de ball, instruments i de vocals de joves dels Països de l’Est: OPUS 2014”.

Del 25 al 27 de juny, es durà a terme el Festival Internacional de Folklore de Traveltec, que portarà més de 800 participants de països com Rússia, Lituània, Geòrgia, Sèrbia, Croàcia, Macedònia, Bulgària, Kazakhstan, Israel, Ucraïna i Montenegro. Altres festivals d’agències com Fiestalonia, Novovira i Luxtour configuren els principals festivals folklòrics d’aquest 2014.

Video Festivals&Events

Notícies relacionades