Lloret de Mar incorpora la segona Via Brava

La primera via brava va de punta Garbí a la platja de Fenals fins a la platja de Santa Cristina i aquesta segona cobreix el tram que va des de sa Caravera, a la platja de Lloret, fins a l’inici de la platja de Fenals

20/09/14 Vies Braves Non Stop 2014. FOTO: PERE DURANLes platges de Lloret de Mar compten a partir d’aquesta setmana amb una segona via brava, que cobreix la zona que va des de la sa Caravera, a la platja de Lloret, fins a la l’inici de la platja de Fenals i que es suma a la primera via brava, ubicada a la zona que va de punta Garbí de Fenals fins a la platja de Santa Cristina.

Aquesta iniciativa publicoprivada és impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, el nedador d’aigües obertes i ambaixador de la Costa Brava Miquel Sunyer i l’empresa TechnojetSwim, especialitzada en material tècnic d’entrenament aquàtic.

El projecte es va iniciar el 2014 amb 10 itineraris en 8 municipis de la Costa Brava –Roses, Palafrugell (Tamariu i Calella-Llafranc), Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols– i un total de 13.7 Km.  El 2015 les poblacions de Portbou, Colera, Cadaqués, l’Estartit i Pals s’afegeixen a la xarxa d’itineraris marins de la Costa Brava en aquesta segona fase del projecte, mentre que Llançà i Lloret de Mar, que ja formaven part de les Vies Braves l’any anterior, incorporen un nou traçat a cadascun dels seus municipis. Es preveu que la xarxa es completi el 2016 amb la instal·lació de 25 vies en 20 municipis de la Costa Brava.

Com a novetat destacable, hi ha l’entrada en el projecte del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, que conté una de les reserves de flora i fauna marina més importants de la Mediterrània occidental.

Durant la temporada d’estiu es realitzaran entorn d’un centenar de sessions de dinamització a cadascuna de les Vies Braves amb l’objectiu d’apropar la gent al mar de forma segura i saludable. Aquestes sessions, gratuïtes i adreçades a tots els públics, busquen promoure les trobades per nedar en grup, la iniciació a la natació d’aigües obertes i la pràctica de busseig amb tub o snorkel a la Costa Brava sempre fomentant les actituds respectuoses cap a l’entorn naturalTotes les activitats seran dirigides per monitors qualificats i formats. Les activitats de les Vies Braves estan pensades tant per a nedadors professionals com per a amateurs, triatletes i practicants de snorkel.

Així mateix, es programaran tres activitats no competitives als itineraris sota el nom “Vies Braves Non Stop” en què els participants podran completar recorreguts de 6, 10 o 15 quilòmetres de la xarxa d’itineraris marins en una sola jornada en què podran explorar els racons del litoral i gaudir.

Les Vies Braves transcorren paral·leles als camins de ronda de la Costa Brava, senyalitzades i abalisades, i disposen de plafons informatius on es detalla el nom, el mapa topogràfic i les característiques de la via (longitud, amplada, durada, nivell de dificultat…), a banda d’indicacions sobre la  biodiversitat i les característiques del fons marí, elaborades amb la col·laboració del Club d’Immersió de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. El plafó incorpora també recomanacions d’ús i  seguretat. El projecte té el suport de Dipsalut, que ha participat activament en el disseny de les sessions de dinamització, així com en la formació dels dinamitzadors de les vies braves que hi haurà a cada població.

Els impulsors del projecte estan establint convenis de col·laboració amb diferents entitats, clubs i institucions, com la Universitat de Girona que, com a novetat, oferirà a tots els seus estudiants un curs d’introducció a la natació en aigües obertes i de snorkel. També l’entitat Xatrac de Lloret de Mar, dedicada a l’estudi i difusió del medi natural, oferirà el primer camp de treball dedicat al medi marí i que es farà en algunes poblacions que compten amb una o diverses Vies Braves al seu municipi. Els participants, joves d’entre 14 i 16 anys, aprendran snorkel, coneixeran el fons marí i participaran en una jornada de neteja de fons marins, a més de portar a terme activitats de conscienciació als usuaris de la Costa Brava.

Notícies relacionades