Lloret de Mar inicia un projecte amb la Fundació Alícia per potenciar l’oferta gastronòmica de la destinació

L’objectiu és establir elements de discurs que mostrin la singularitat gastronòmica de Lloret de Mar com una destinació amb personalitat pròpia i així donar a conèixer la qualitat de la seva oferta

Lloret de Mar i la Fundació Alícia han iniciat aquest 2017 un projecte d’impuls al sector de la gastronomia lloretenc amb l’objectiu de millorar la competitivitat de la destinació en l’àmbit gastronòmic i establir una estratègia a mitjà termini que ajudi a posicionar Lloret de Mar com a una destinació gastronòmica amb personalitat pròpia i de qualitat.

Aquest projecte, coordinat a quatre bandes entre la Fundació Alícia, l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret de Mar, el Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar i Lloret Turisme, s’emmarca dins del Pla integral de modernització de l’oferta turística de Lloret de Mar, una de les accions prioritàries que inclou el Pla operatiu de reconversió turística de Lloret de Mar 2015-2020, i s’inclou dins l’àrea de patrimoni i sostenibilitat d’Alícia.

El pla de treball previst consta de cinc fases: una fase inicial de recerca d’informació bibliogràfica duta a terme l’estiu passat; un treball de camp que començarà aquesta setmana amb entrevistes i taules de treball temàtiques; l’anàlisi de la informació i la conseqüent detecció d’oportunitats que incorpora una sessió de treball a la seu de la Fundació Alícia; la definició i creació de materials i una presentació al territori prevista per a finals d’any que inclourà una proposta estratègica fins al 2022

En paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme: “En els últims estudis de percepció de marca de la destinació s’ha detectat que actualment la nostra oferta gastronòmica, tot i ser molt diversa i de qualitat, no és un dels factors de decisió per als visitants i no té pràcticament visibilitat en espais com les xarxes socials. Amb aquest projecte esperem obtenir uns resultats clars que serveixin per dur a terme accions concretes i útils que ens ajudin a posicionar la nostra destinació en l’àmbit gastronòmic”. Hi afegeix: “Creiem que treballar amb la Fundació Alícia pot resultar molt motivador per als nostres restauradors i altres agents implicats, i ens aporta un valor afegit per la seva professionalitat i coneixement real de cuina”.

La Fundació Alícia

La Fundació Alícia, Ali-mentació i cièn-cia, és un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic. Un centre amb vocació social i obert a tothom per promoure la bona alimentació.

Alícia és una fundació privada sense ànim de lucre creada l’any 2003. El seu patronat està format per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalunya-La Pedrera i compta amb la complicitat i col·laboració dels millors cuiners i destacats científics del territori.

Galeria

Notícies relacionades