Lloret de Mar precisa d’una infraestructura de fibra òptica potent

És una de les principals necessitats detectades a l'informe diagnòstic i pla d'accions elaborat per Segittur

Avui la Societat Estatal per la Gestió de la Innovació de las Tecnologías Turísticas (SEGITTUR) ha presentat a l’Ajuntament de Lloret de Mar el seu informe de diagnòstic i pla d’accions per ajudar a convertir el municipi en Destinació Turística Intel·ligent.

Lloret ha estat escollida amb altres 11 destinacions per aquest projecte pilot. Els altres municipis són Villajoyosa (Comunitat Valenciana), Castelldefels (Catalunya), Murcia (Regió de Murcia), Palma de Mallorca (Illes Balears), Las Palmas de Gran Canaria (Illes Canàries), Badajoz (Extremadura) i Marbella (Andalusia).

Al gener 2016, en el marc de FITUR, Lloret de Mar, juntament amb Almeria i Vall d’Aran, va rebre de mans de la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Borrego, el distintiu que acredita que la destinació ja està treballant per convertir-se en una Destinació Turística Intel·ligent (DTI).

L’informe és el resultat de l’auditoria que va realitzar a Lloret de Mar del 14 al 17 de setembre. En el marc d’aquesta auditoria es va entrevistar amb 29 interlocutors de 15 àrees de l’Ajuntament i 4 tècnics de Segittur especialitzats en els àmbits de Innovació, tecnologia, sostenibilitat i accessibilitat i varen analitzar cada un d’aquests departaments.

A banda també es varen realitzar entrevistes amb diferents empresaris, mitjançant la Mesa Empresarial de Lloret, i es va mantenir una reunió amb la Direcció General de Turisme com a un dels principals impulsors del Pla Operatiu de Lloret de Mar.

Durant l’acte, Antonio López de Avila, president de Segittur ha destacat “A Lloret de Mar hi ha molta feina feta amb el Pla Estratègic Lloret de Mar i el Pla Operatiu que mostra una bona col·laboració entre sector públic-privat”. A nivell de recomanacions ha remarcat punts com “Implementació de xarxes intel·ligents, incorporar mitjans de transport sostenible, realitzar un pla de desestacionalització, realitzar una campanya informativa sobre línies de finançament pels empresaris locals, fomentar el debat social en la relació ciutada-turista i desenvolupar un pla d’accessibilitat global”.

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar, ha remarcat que “som una destinació líder no només amb xifres, disposem de 50.000 places, sinó també pel lideratge en visió turística que ve de fa ja anys enrere. Fa més de 15 anys que hi ha la col·laboració publico-privada, que treballem amb la transversalitat del turisme en tots els departaments de l’Ajuntament i que tenim establertes aliances estratègiques amb organismes supramunicipals com la Direcció General de Turisme i en la que també hi estan representats els empresaris de Lloret amb la Mesa Empresarial, amb els quals estem desenvolupant el Pla Operatiu de Lloret de Mar”. L’alcalde també ha fet referència a les noves tecnologies i a que “en un futur proper disposarem de xarxa Wifi a les platges centrals i a l’eix comercial”.

L’informe contempla diferents accions a desenvolupar a llarg, mitjà i curt termini per àrees de l’Ajuntament. Entre les principals conclusions per àmbits destaca:

  • Àrea Tecnologia. En un entorn cada cop més tecnològic és vital que el municipi disposi d’una bona infraestructura de telecomunicacions, cal una fibra òptica potent i fiable, primordial pel desplegament de zones WIFI. On no arribi caldria garantir una cobertura mínima mòbil de 4 G.
  • Àrea de Sostenibilitat. Donar continuïtat als camins de ronda i incrementar la connectivitat dels carrils bici existents. També a nivell de mobilitat cal millorar els espais d’aparcament per autobusos turístics i senyalització turística així com conscienciació mediambiental de la industria turística.
  • Àrea d’Accessibilitat. Cal realitzar una auditoria integral d’accessibilitat, millorar la mobilitat a través del transport públic i invertir en formació del personal tan públic com del sector privat.
  • Àrea d’Innovació. Desenvolupar mecanismes d’investigació ja sigui de marca com de planificació urbanística.

 

PDF Arxiu conclusions

 

Galeria

Notícies relacionades

Lloret de Mar participa en la Jornada Exceltur “SolyTur 2019, nous paradigmes competitius en les destinacions de sol i platja”