Lloret de Mar presenta el seu Pla de millora de la competitivitat en el turisme familiar

El projecte es concreta en un pla d’accions per a dos anys per reforçar el posicionament de la destinació en el turisme familiar

Lloret Turisme ha presentat aquest matí el Pla de millora de la competitivitat en el turisme familiar de Lloret de Mar, un projecte en el qual s’ha treballat durant l’últim any i que s’ha dut a terme en col·laboració amb Castro Consulting, empresa consultora especialitzada en aquest segment. La presentació al sector turístic s’ha fet avui per via telemàtica i ha comptat amb més de 70 assistents, la majoria dels quals eren representants d’allotjaments i empreses de serveis.

El pla de treball es va iniciar la primavera passada amb una fase d’investigació, anàlisi i entrevistes que va comptar amb la col·laboració d’alguns dels principals actors del turisme familiar de la destinació. Així, s’ha pogut revisar la feina feta per la destinació en els últims anys tant des de la part pública, amb un programa de dinamització de platges amb miniclub, el projecte Lloret Adventure, la proposta de tallers i activitats infantils i l’aposta per la gastronomia saludable entre d’altres; i des de l’àmbit privat, amb una gran especialització i un element diferenciador de Lloret de Mar com són els deu establiments que tenen un parc aquàtic splash dins les seves instal·lacions.

A partir de la informació obtinguda, s’ha redactat un informe de diagnosi que recull la dimensió actual de l’oferta de turisme familiar de la destinació, defineix una proposta de valor, missió i visió, i desenvolupa un pla d’accions a dos anys vista que es desplegarà ja a partir d’aquest 2021 i que pretén reforçar el posicionament de Lloret de Mar en el segment del turisme familiar.

En paraules de Jaume Dulsat, alcalde de Lloret de Mar: “Tot i que la certificació de Lloret com a Destinació de Turisme Familiar data de 2010 i ja fa molts anys que la destinació treballa en aquest segment, ara és el moment de fer un pas endavant per reforçar el posicionament del turisme familiar a casa nostra. Des de Lloret Turisme volem acompanyar les inversions que ha estat portant a terme el sector en els últims anys per especialitzar-se i alhora poder donar suport a les empreses que vulguin iniciar-se en aquest segment turístic que és altament estratègic per a la destinació”.

El Pla d’accions en el turisme familiar de Lloret de Mar 2021-2022 inclou tres línies estratègiques: destinació i gestió, millora i creació de producte i promoció i comercialització, amb un total de quinze projectes o iniciatives diferenciades.

La primera fase de la implementació del Pla prevista per a aquest 2021 inclourà diferents accions com la constitució d’una taula de treball de turisme familiar publicoprivada, la impartició de diferents formacions per al desenvolupament i la millora del producte existent, la creació d’experiències i activitats per al públic familiar, l’especialització en aquest segment d’agències receptives i la posada en marxa d’una campanya publicitària i un pla de mitjans específics.

En paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme: “El turisme familiar és un segment turístic madur i consolidat a Lloret però la seva demanda ha canviat molt en els últims anys. L’especialització dels allotjaments ja no és suficient per a una destinació i cal que s’acompanyi d’experiències i altres productes específics. La irrupció de noves necessitats i la diversitat de tipus de famílies requereixen una actualització i microsegmentació en la qual hem d’anar de la mà amb el nostre sector per aconseguir que Lloret de Mar sigui un referent per a les famílies quan surten de vacances, oferint-los una proposta variada i de qualitat”.

Lloret de Mar es va certificar el 2010 com a Destinació de Turisme Familiar i actualment compta amb 24 empreses certificades per l’Agència Catalana de Turisme incloent-hi setze hotels, dos grups d’apartaments, dos càmpings, tres parcs d’oci i un museu.

Galeria

Notícies relacionades