Lloret de Mar rep el Comitè d’Avaluació de la Ryder Cup

Els membres del Comitè d’Avaluació han dut a terme la recepció de benvinguda a Lloret i visitaran el PGA Catalunya Resort, Girona i Barcelona els dies 24 i 25 de març

Ryder CupEl Comitè d’Avaluació de la Ryder Cup realitza els dies 24 i 25 de març una visita oficial per conèixer de primera mà els detalls de la candidatura Costa Brava – Barcelona 2022 per a l’organització de l’enfrontament golfístic més important del món entre els equips d’Europa i dels Estat Units, que tindria lloc, en cas de ser seleccionada, al PGA Catalunya Resort.

La delegació de la Ryder Cup, encapçalada per Richard Hills, director de la Ryder Cup Europe, està evaluant el potencial de la candidatura i el suport polític, administratiu i social per a la celebració d’aquest important esdeveniment esportiu. Richard Hills ha posat de manifest que “el procés de selecció contempla una sèrie de qüestions importants i per això ens posem a disposició de tots els candidats per treballar amb els seus representants i les seves federacions nacionals per al desenvolupament de totes les especificacions relacionades amb la candidatura”.

La visita s’ha iniciat avui dia 24 de març a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Lloret de Mar (Girona) amb un seminari tècnic per donar a conèixer les qüestions relacionades amb el suport institucional, les infraestructures, accessos, les oportunitats comercials, la contribució al desenvolupament del golf, etc.

A continuació, el Comitè d’Avaluació es traslladarà al PGA Catalunya Resort, la seu escollida ─nomenada recentment Resort de Golf de l’Any Europa 2015─ on es realitzarà un exhaustiu reconeixement de les seves instal·lacions. Posteriorment es farà una visita a la ciutat de Girona.

Demà, 25 de gener, tindrà lloc la presentació oficial del Comitè d’Avaluació de la Ryder Cup a Barcelona.

Tots els organismes implicats ─Consell Superior d’Esports, Generalitat de Catalunya, RFEG, PGA Catalunya Resort, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Girona, Diputació de Barcelona, Patronat de Turisme Costa Brava, Ajuntament de Girona, Ajuntament de Caldes de Malavella i Federació Catalana de Golf─ treballen conjuntament en l’elaboració d’un dossier que ha de ser presentat al Comitè de Selecció de la Ryder Cup Europe abans del 30 d’abril de 2015

Posteriorment s’establirà un període d’anàlisi per part de l’equip directiu de la Ryder Cup Europe, junt amb un grup d’experts independents, abans d’anunciar, a la tardor de 2015, la seu escollida.

Alemanya, Àustria, Itàlia i Portugal també han mostrat oficialment la seva intenció d’organitzar la Ryder Cup 2022

Sobre la Ryder Cup

La Ryder Cup 2022 serà la XLIV edició d’aquest torneig biennal ─el  primer es va celebrar l’any 1927─ entre Europa i els Estat Units. Fins al 1979 només els golfistes britànics formaven part de l’equip europeu, i van fer-hi extensiva la participació a jugadors de tot Europa a partir d’aquest any.

Des de llavors, nou edicions s’han disputat a EUA, cinc a Anglaterra, una a Irlanda, una a Gal·les, una a Escòcia i una altra a Espanya (Valderrama 1997). Les properes edicions de la Ryder Cup tindran lloc al Hazeltine National Golf Club (Chaska, Minnesota, EUA), 2016; Le Golf National (París, França), 2018; i Whistling Straits (Kohler, Wisconsin, EUA), 2020

Notícies relacionades