Lloret de Mar reuneix líders empresarials, socials i acadèmics al I Fòrum d’Excel·lència de directius

El Fòrum, que es du a terme entre avui i demà, compta amb la presència de quatre premis Nobel i un astronauta, entre altres figures internacionals destacades

L’Hotel Guitart Monterrey de Lloret de Mar ha acollit avui el I Fòrum de l’Excel·lència de Directius, que ha reunit a líders internacionals dels àmbits empresarials, socials i acadèmics -entre ells quatre premis Nobel i un astronauta-, ha assolit una assistència de més de 150 persones.

La primera edició d’aquest Fòrum vol intensificar el turisme de convencions i empresaris a Lloret de Mar. D’aquesta manera, José Ramon Calvo, director del Fòrum de l’Excel·lència, ha arribat a un acord amb Cristina Cabañas, presidenta de la cadena Guitart Hotels i del Club d’Economia de Lloret de Mar, per impulsar un centre europeu de directius al mateix Hotel Guitart Monterrey de Lloret de Mar.

L’esdeveniment ha començat amb una la benvinguda de José Ramon Calvo, director del Fòrum, seguit de l’alcalde Romà Codina que ha destacat la tasca del Lloret Convention Bureau, organisme de gestió público-privada que promociona el turisme de reunions i esdeveniments i el regidor de turisme Jordi Orobitg. Tot seguit s’ha iniciat primer debat, centrat amb la internacionalització empresarial, amb les ponències d’Isaac Martín, director d’internacionalització de l’ICEX i Mònica Martínez, fundadora de Boston International Business Accelerator, d’entre altres. Seguidament s’han iniciat les ponències dels casos d’èxit dels xefs Joan Roca i Pere Castells.

JOVES EMPRENEDORS

El I Fòrum de l’Excel·lència de Directius ha volgut destacar el paper important dels joves pel futur empresarial mundial. És per aquest motiu, que s’han portat a terme diverses accions per fomentar que els joves puguin participar al Fòrum. L’entitat organitzadora ha becat a 100 joves emprenedors perquè puguin assistir a les jornades del Fòrum, per fomentar el networking i coneixement d’empresaris d’èxit internacional.

Al llarg del matí també s’ha celebrat una ponència de Donald Pettit, astronauta de la NASA, per 230 estudiants de Lloret de Mar, celebrat al Teatre Municipal, el qual també ha fet una ponència pels directius durant la jornada.

PROGRAMA D’EXCEL·LÈNCIA

La programació del I Fòrum de l’Excel·lència de Directius ha comptat amb la participació de quatre premis Nobel:Werner Arber, (Medicina, l’any 1978), Richard Roberts, (Medicina, l’any 1993), Finn Kydland (Economia, l’any 2004) i  Sheldon Lee Glashow, (Física, l’any 1979).

A més a més, també ha comptat amb altres ponents internacionals com Alan Solomont, ex-ambaixador dels EEUU a Espanya, Juan Verde, ex-secretari d’Estat adjunt de Comerç del Govern d’EEUU i assessor de Barack Obama i de Hillary Clinton, Arturo Valenzuela, ex-secretari d’Estat per Llatinoamèrica del Govern d’EEUU, i Alain Paul Martin, columnista del New York Times i consultor de la Universitat de Harvard; entre d’altres.

A nivell nacional hi ha hagut les ponències de Susana Voces, directora general d’Ebay, Joan Roca, xef amb 3 estrelles Michelin, Josep Lluís Bonet,  president de la Cambra de Comerç d’Espanya i de Freixenet, Maria Reig, presidenta de Reig Capital, Joan Roure, president de l’associació espanyola de business angels, i Albert Bosch, emprenedor i esportista; d’entre altres.

Notícies relacionades