Lloret de Mar s’adhereix al Club Cultura i Identitat

Els darrers anys s’ha desenvolupat el projecte MOLL (Museu Obert de Lloret) que fa visitables diferents espais d’interès cultural

Santa-ClotildeLloret de Mar, a través de Lloret Turisme, entitat de promoció turística de la ciutat, s’ha adherit al Club de Cultura i Identitat que ha impulsat el Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb l’objectiu de donar visibilitat i promocionar de manera global el producte litoral gironí.

Els últims anys Lloret de Mar ha fet un gran esforç per fer visitables els seus atractius culturals amb l’objectiu de complementar la seva oferta turística i valoritzar la seva història local.

Aquesta revaloratizació del patrimoni cultural arrenca l’any 2006 amb la posada en marxa del projecte Museu Obert de Lloret, i el primer equipament que s’adequa són els Jardins de Santa Clotilde  que, després d’una exhaustiva rehabilitació de cinc mesos, es tornen a obrir al públic i es passa d’unes xifres de visitants dels 365 visitants del 2005 als 117.239 d’aquest 2013. L’any 2007 obre les portes el Museu del Mar com un reconeixement al passat indià de la vila i amb un alt valor pedagògic. L’any 2008 s’adeqüen Puig de Castellet i Castell de Sant Joan, que obren només els caps de setmana i que, a banda del seu interès històric, tenen un gran atractiu per la seva ubicació. L’any 2010 es museïtza el Cementiri Modernista i l’any 2011 s’obre Can Saragossa, una masia indiana que acull en el seu interior les exposicions permanents d’arqueologia ibèrica i l’extensa col·lecció Joan Llaverias i finalment l’any 2012 s’inaugura Es Tint, seu de la Confraria de Pescadors de la vila i espai on antigament es tenyien les xarxes. Actualment a la Costa Brava només s’han recuperat  l’edifici de Sa Perola a Calella de Palafrugell i Es Tint de Lloret de Mar.

El Club de Cultura i Identitat tindrà un pressupost de 75.000€ i tindrà un pla d’accions i comunicació que es vol promocionar a nivell català, estatal i europeu. Jordi Orobitg ha explicat que “En total, des del 2006 fins al 2013, els elements del MOLL han passat d’un total de 23.611 als 121.494 visitants actuals el que demostra la bona acceptació que té, tant pels habitants com pels turistes, les propostes culturals de la nostra destinació. Tant pel visitant de sol i platja com pel de turista de proximitat que ve a fer un escapada de cap de setmana aquesta oferta es molt valorada i això repercuteix positivament en la marca de Lloret de Mar”.

Notícies relacionades