Lloret de Mar, seu de més de 16.000 esportistes i acompanyants aquest abril

Hi ha organitzadors que fa més de 40 anys que organitzen les seves competicions al municipi

Durant tot el mes d’abril les instal·lacions esportives de Lloret de Mar pengen el cartell de complet gràcies als nombrosos esdeveniments esportius, ja siguin estades esportives o competicions oficials, que es duen a terme durant aquests dies. En total passaran per Lloret més de 16.000 esportistes i acompanyants.

Els darrers anys Lloret de Mar s’ha consolidat com la principal destinació de turisme esportiu de la Costa Brava. L’any passat hi varen passar més de 58.000 esportistes i acompanyants (en instal·lacions esportives); concretament 37.066 esportistes i 21.149 acompanyants i s’hi varen dur a terme 414 esdeveniments esportius. Un increment de 3.124 persones, un 5’6%, respecte el 2017.

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, explica que “hi ha una alta fidelització, tenim organitzadors de turisme esportiu que fa més de 40 anys que venen al municipi”. I afegeix “Ahir vàrem fer un acte de reconeixement a aquests organitzadors a l’Ajuntament de Lloret ja que són peces claus en aquest projecte de posicionament de la destinació en l’àmbit de  turisme esportiu”.

Entre les competicions destacades hi ha el torneig MIC (Mediterranean International Cup) de futbol base internacional, amb 3.000 participants, entre esportistes i acompanyants; el MIC bàsquet amb 500 participants; el torneig Globasket amb 2.000 participants, el torneig Lloret Cup d’Handbol, que arriba a la desena edició amb també més de 1.000 participants o les estades d’atletisme amb 1.500 atletes. L’alcalde de Lloret ha remarcat que “són competicions i estades amb un alt nombre de participants internacionals”.

Lloret de Mar té la certificació de destinació de turisme esportiu de la Generalitat de Catalunya des del 2006 i actualment compta amb 12 hotels certificats en turisme esportiu.

Per l’alcalde de Lloret “queda molt recorregut per fer en l’àmbit del turisme esportiu outdoor. Els darrers anys hem fet una forta aposta per l’estructuració en ciclisme i per aquest any estem treballant la certificació en la disciplina de triatló”. En aquest sentit el proper 27 d’abril el municipi acull una segona edició de la Gran Fondo Lloret de Mar Costa Brava que aquest any comptarà amb la presència de l’exciclista Roberto Heras.

Galeria

Notícies relacionades