Lloret de Mar tanca l’any amb més de 5 milions de pernoctacions

També es manté el nombre de viatgers que es situa per sobre del milió

DSC0918 PLATJA DE LLORET Lloret de Mar (C.Brava)Lloret de Mar ha acollit més de 1 milió de visitants el 2014  i les pernoctacions es situen per sobre dels 5 milions. Aquestes són les dades provisionals presentades per l’Institut Nacional d’Estadística i publicades a finals de desembre.

Les xifres globals mostren un lleuger increment respecte l’any anterior que va tancar amb 1.017.206 viatgers i 4.989.837 pernoctacions. Enguany les xifres es situaran per sobre dels 1.030.000 viatgers i 5.126.000 pernoctacions el que, en paraules del regidor de turisme, Jordi Orobitg“mostra que Lloret manté l’estabilitat dels darrers anys. Les condicions meteorològiques de maig a juliol del 2014 varen ser poc favorables i no varen propiciar les reserves de darrera hora però els mesos de setembre, octubre i novembre han estat positius pel que fa a la xifra de visitants.” Pel que fa als mercats internacionals, Jordi Orobitg ha explicat que “La difícil situació econòmica i política a Rússia ens ha afectat com a la resta de Catalunya amb un descens d’aquest mercat. El regidor ha afegit “Lloret de Mar treballa amb diferents mercats, i la baixada d’alguns mercats internacionals s’ha compensat amb una recuperació de mercats com l’anglès, així com un increment dels viatgers de l’Estat Espanyol, principalment Catalunya. Precisament en aquest mercat és on el passat 2014 L’Ajuntament va centrar els esforços promocionals amb una important campanya de comunicació que ens ha beneficiat positivament”.

Per mercats internacionals en primer lloc, amb un 17,94%, han arribat turistes francesos; els alemanys amb un 10,02% es situen en segon lloc i li segueixen els anglesos amb un 9,28%. Amb poca diferència el turisme rus es situa en quart lloc amb un 9,21% i molt per darrera es situa el turista belga amb 3,99% i l’italià amb 3,73%.

El pressupost de Lloret Turisme per aquest 2015 ascendeix a 1.496.000€ i el pla d’accions es centrarà en els mercats prioritaris.

Notícies relacionades