Lloret de Mar, tercera destinació de Catalunya en recaptació de l’impost d’estades turístiques

La recaptació de la taxa turística a Lloret de Mar va generar uns ingressos superiors als 2 milions d’euros. Aquests 771.737 € corresponen al 30% que reverteix en el municipi

PLATJA DE LLORET (C.Brava)Lloret de Mar es situa en tercera posició pel que fa a la recaptació de l’impost sobre estades turístiques a Catalunya, i es posiciona així com a líder a la província de Girona.

En total, el municipi va recaptar 771.737 €, només per darrere de les ciutats de Barcelona, amb 6.996.972 euros, i Salou, amb 872.257 €, i molt lluny de Santa Susanna, 4t municipi en recaptació de l’impost, amb 228.553 €.

En paraules de Jordi Orobitg, regidor de Turisme, “la recaptació de la taxa turística a Lloret de Mar va generar uns ingressos superiors als 2 milions d’euros. Aquests 771.737 € corresponen al 30% que reverteix en el municipi”.

Amb prop de 1.000.000 de visitants i 5.000.000 de pernoctacions a l’any, Lloret de Mar es consolida com una de les poblacions líders del turisme a Catalunya.

Jordi Orobitg també ha recordat que “Lloret de Mar acull el 40% del turisme que arriba a la Costa Brava”, un lideratge que queda palès en les xifres que mostren com Lloret de Mar recapta més que els 6 municipis que el segueixen de la província de Girona (Roses, Tossa de Mar, Blanes, Platja d’Aro, Torroella de Montgrí – l’Estartit i Girona).

L’impost sobre les estades en establiments turístics de Catalunya, que es va començar a aplicar l’1 de novembre de 2012, té com a objectiu generar ingressos per tal de permetre consolidar i seguir potenciant Catalunya com a destinació de primer odre i de referència en l’àmbit estatal, europeu i mundial.

Notícies relacionades