Lloret de Mar acull l’estada esportiva de Félix Duchampt i una desena de triatletes més

També s’ha confirmat per al març el Campionat d’Espanya de Natació Artística aleví i infantil i el Campionat de Catalunya d’Atletisme adaptat

Lloret de Mar va recuperant paulatinament la seva activitat en l’àmbit del turisme esportiu. Des de la setmana passada i fins a mitjans de març, Lloret de Mar acull els entrenaments del triatleta francès Félix Duchampt, amb posició 39 dins del rànquing mundial i que es troba actualment preparant els Jocs Olímpics de Tòquio. Duchampt ha ocupat diverses vegades posicions de pòdium als Campionats del Món; la darrera va ser un tercer lloc al Campionat del Món celebrat a Lima el 2019. El triatleta, que va arribar la setmana passada, i que es troba entrenant amb un equip de deu triatletes d’elit de diferents categories, explica que: “Estem molt contents de poder tornar a entrenar a Lloret de Mar ja que ofereix unes condicions idònies per als nostres entrenaments diaris de triatló; a part de la piscina olímpica, Lloret també  ofereix fantàstiques opcions, tant per clima com per entorn natural, per als nostres entrenaments de carrera i ciclisme”.  Cada matí entrenem a la piscina municipal que ens va molt bé per les mides olímpiques i la llum natural i després fem entrenament de bicicleta i a peu. Lloret de Mar té un entorn natural amb bones rutes de ciclisme i de running i una oferta especialitzada adaptada a les nostres necessitats”.

A més d’aquest equip de triatletes, aquestes setmanes es van confirmant altres esdeveniments esportius per al proper mes com són el Campionat d’Espanya de Natació Artística aleví i infantil (del 12 al 15 de març) amb una estimació de 600 persones entre atletes i acompanyants o el Campionat de Catalunya d’Atletisme adaptat (el 14 de març). En paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme: “Notem que hi ha un alt interès per part dels organitzadors d’estades esportives de tornar a Lloret de Mar i això ens fa ser optimistes i pensar que podrem recuperar les bones xifres dels darrers anys quan les autoritats permetin la mobilitat”. L’any passat, només de gener a març, i abans del decret d’estat d’alarma, més de 4.000 esportistes ja havien passat per les instal·lacions esportives de la destinació mostrant una tendència a l’alça en aquest segment durant el primer trimestre de l’any. El 2019, la destinació va rebre més de 60.000 persones vinculades al turisme esportiu.

Lloret de Mar està certificada com a Destinació de Turisme Esportiu per l’Agència Catalana de Turisme des del 2006 i és la destinació amb més modalitats certificades de Catalunya (futbol, atletisme, ciclisme, natació, triatló i esports col·lectius), la darrera certificació va ser la de triatló el 2019. Disposa de 14 hotels i 2 agències especialitzades certificades en turisme esportiu.

Galeria

Notícies relacionades