Lloret de Mar presenta les XIX Jornades Gastronòmiques de l’Arròs amb una exhibició i degustació d’arrossos

L’han preparat els xefs d’alguns dels restaurants participants i alumnes de l’Escola d’Hostaleria

Un total de 26 restaurants i hotels i l’Escola d’Hostaleria de Lloret participen en les XIX Jornades Gastronòmiques de l’Arròs que tindran lloc de l’11 de maig al 2 de juny. Els preus dels menús oscil·len entre els 30 i els 40€ i en el cas de l’Escola d’Hostaleria oferiran cada setmana un arròs diferent.

La presentació que, ha tingut lloc a l’hotel Evenia Palace, ha canviat de format i ha permès als assistents gaudir d’un tast d’alguns dels arrossos  que s’oferiran als diferents establiments per aquestes jornades. En paraules de Nino Gómez, president de l’Associació de Bars i Restaurants: “Aquest canvi de format és una primera novetat; tenim una nova junta que aposta per la modernització i innovació amb l’objectiu de donar resposta a les noves demandes del sector gastronòmic de Lloret i la seva promoció”. En aquest sentit, per a aquesta edició s’ha incorporat un concurs de fotos a Instagram per a la millor foto de les jornades i un altre, a nivell intern, per a l’establiment participant que dinamitzi millor les jornades, que rebrà com a premi 200 quilos d’arròs.

Els menús tenen com a ingredient principal l’arròs del Molí de Pals i hi tenen rellevància els productes de proximitat com el peix, la carn i l’arròs que, en paraules de Nino: “Ens permeten posar en valor la cuina mediterrània que ara està en un gran moment, especialment pel que fa la seva vinculació amb una dieta saludable”. I hi ha afegit: “Enguany també hem apostat pels vins de la terra amb la idea de promocionar el territori”. Recentment setze establiments de Lloret s’han adherit al segell AMED (Distinció d’Alimentació Mediterrània) que atorga l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, ha volgut recordar que: “Aquest any des de Lloret Turisme estem desplegant l’estratègia d’impuls a la gastronomia amb aquestes dues línies estratègiques de salut i identitat, i de fet, avui hem acabat els tallers que duem a terme amb Fundació Alícia sobre la gestió d’al·lèrgies, intoleràncies alimentàries i vegetarianisme”.

El vicepresident del Gremi d’Hotelers, Joan Masó, ha explicat que: “Els menús de l’arròs ens permeten donar a conèixer la restauració que ofereixen els nostres establiments hotelers i que sovint són poc coneguts pel públic que no s’allotja a la vila”.

Galeria

Notícies relacionades