Lloret: una setmana plena d’activitats culturals

Aquesta setmana Lloret ofereix un espectacle de circ, cicles de música, teatre, visites guiades i una exposició sobre Vázquez Montalbán a la Biblioteca

Un espectacle de circ i malabars, un concert de góspel, un cicle de música a l’aire lliure, una nova exposició i activitats nocturnes als museus i als espais patrimonials, configuren l’agenda cultural de la setmana a Lloret.

Un espectacle de circ i malabars a l’aire lliure

Lloret Turisme i el Teatre han posat en marxa aquest estiu per primera vegada un cicle d’espectacles al carrer. Sota el nom d’Outdoor Summer Theatre, aquest dimecres 30 d’agost a les 20.30 h arriba el tercer espectacle de la programació. Es tracta de Funes Van. A càrrec de la companyia basca, The Funes Troupe, l’espectacle que gira entorn d’una caravana cridanera que s’instal·larà a la Plaça Mossèn Pere Torrent, tres artistes que no tenen cap mena de sentit del ridícul mostraran balls impensables, malabars i acrobàcies. Tot amb un únic objectiu: transmetre la seva ingenuïtat i felicitat, a través d’un llenguatge escènic universal. Un espectacle de 50 minuts de durada amb un ritme frenètic i elevades dosis d’humor absurd.

Lloret un any més torna a ser municipi FITAG

Les companyies de teatre Theatre A i Theatre Shanti porten a Lloret el proper divendres 1 de setembre l’espectacle A story from Macondo. Un espectacle inclòs en la programació del FITAG 2017 (Festival de Teatre Amateur de Girona). L’obra porta a escena una de les novel·les més famoses del món, Cent anys de solitud, de Gabriel García Márquez. El repte de portar aquesta obra a l’escenari el supera la companyia centrant-se en explorar les raons que van causar la putrefacció, la decadència i la desintegració de la línia familiar dels Buendía i la van condemnar a l’oblit etern. Va ser la negligència de José Arcadio Buendía, el progenitor de la línia sanguínia, quan va deixar entrar el primer funcionari de l’estat a la ciutat? O va ser la seva fe inflexible en la justícia i el món organitzat d’una manera justa, que després no va ser seguida per les generacions dels seus descendents? O la pèrdua de la fe i les creences en el més enllà? Aquesta paràbola del món i de la història de la humanitat ens permet confrontar les nostres pròpies opinions amb les opinions dels personatges. És un treball molt gratificant i bonic que permet veure el que hi ha sota la superfície de la vida i del nostre dia a dia.

L’espectacle forma part del projecte FITAG Municipis on hi participen, a més de Lloret, deu poblacions més de la província de Girona. En total, 11 poblacions gironines acolliran durant el festival, companyies de Polònia, l’Argentina, Colòmbia, Navarra, Rússia, el Marroc, Eslovàquia, Colòmbia i les Illes Canàries. El FITAG als Municipis construeix, d’aquesta manera, ponts entre el teatre amateur local i internacional, les institucions i la ciutadania.

Vespres amb música en directe a càrrec de l’Associació Amics de la Música de Lloret

L’Associació Amics de la Música de Lloret tanca el cicle de concerts d’estiu a parròquia aquest dimecres 30 d’agost a les 22.00 h amb un concert a càrrec del grup mataroní, Gospelsons. Sota la direcció de Georgina Blanch, els Gospelsons són pur espectacle de ritme i energia. A la parròquia de Sant Romà de Lloret oferiran una actuació fruit del treball de mesos i transmetran el què millor saben fer: l’alegria de la música, l’alegria de cantar.

L’endemà dijous, 31 d’agost, comença el cicle de música a l’aire lliure que organitza la mateixa entitat. Entre el 31 d’agost i el 2 de setembre doncs, s’han organitzat tres concerts al pati de Ses Escoues. Així el 31 d’agost actuarà la Big Band de Blanes sota la direcció de Jordi Sacristán i el saxo tenor convidat Harry Sparnaay, el divendres 1 de setembre s’ha previst l’actuació de la Tramping Jazz Quartet i el dissabte 2 de setembre serà el torn del Duo Tocata amb un espectacle titulat El Desconcert. Un concert familiar de comèdia musical a càrrec del duet format per Joan Torrentó Vilarnau (violí) i Oriol López Calle (piano). El concert oferirà als assistents un recorregut per la història de la música en clau d’humor i teatre.

L’entitat recull un donatiu de 10 euros a l’entrada en cadascún dels espectacles per tal de finançar la restauració de l’orgue de la parròquia.

D’altra banda, el dijous 31 d’agost tindrà lloc a la platja de Fenals el Concert d’Aire Quartet que estava programat pel passat dia 17 d’agost i que es va suspendre com a mostra de dol pels tristos atemptats de Barcelona. El concert, programat dins el primer Festival Fenals de Música, tindrà lloc a les 22.00 h. Aire Quartet està integrat per Paula Domínguez a la veu, Vicenç Solsona a la guitarra, Matías Mínguez al baix i Joan Palà a la percussió.

Els museus i les exposicions, també a l’estiu

La Biblioteca de Lloret obre portes el proper dijous 31 d’agost l’exposició Manuel Vázquez Montalbán, Pepe Carvalho. Una mostra que té com a objectiu reivindicar la figura literària de Manuel Vázquez Montalbán i del seu personatge Pepe Carvalho. Amb informació de l’escriptor i de les seves publicacions, la mostra pretén presentar d’una manera plàstica i diferent la seva obra i l’investigador creat per la seva ploma. L’exposició presenta homenatges d’artistes com Eduardo Arroyo, Francesc Artigau, Victoria Civera, Jaume Plensa o Joan Pere Viladecans que interpreten les novel·les protagonitzades per Pepe Carvalho, des de la primera en què va aparèixer, Yo maté a Kennedy,  fins a les publicades postumament, Milenio Carvalho I. Rumbo a Kabul i Milenio Carvalho II. En las antípodas.

L’exposició es podrà visitar del 31 d’agost al 22 de setembre a la sala d’exposicions de la casa de la Cultura de Lloret.

D’altra banda, aquesta setmana continuen les visites guiades organitzades per l’Ajuntament de Lloret per a donar a conèixer el patrimoni cultural de la població. Així, el proper dijous 31 d’agost al Museu del Mar a les 21.00 h hi haurà una nova oportunitat de realizar la visita teatralitzada Misteriós crim a la Mansió Garriga. Una visita dirigida al públic adult amb aspectes de Murdercase o Cluedo.

I el dissabte 2 de setembre a les 10.00 h del matí i a les 12.00h del migdia, s’han programat de nou visites guiades que inclouen  una ruta indiana pel centre de Lloret i la visita a la casa-museu Can Font. La finalitat és donar a conèixer el passat indià de la vila.

Galeria

Notícies relacionades