Lloret Turisme assisteix aquesta setmana a la conferència internacional i a l’assemblea general d’European Cities Marketing

La trobada té lloc a la ciutat sueca de Mälmo, on durant tres dies es debat sobre diferents qüestions relacionades amb la gestió turística de les ciutats i els reptes de futur que les entitats de promoció turística afronten

Lloret Turisme, en representació de la ciutat de Lloret de Mar, assisteix aquesta setmana a la conferència internacional i a l’assemblea general d’European Cities Marketing (ECM), que té lloc a la ciutat sueca de Malmö del 13 al 16 de juny.

En un context en què durant els últims 50 anys s’ha multiplicat per deu la quantitat de persones que viatgen ─fins al punt que aquest any 2018 s’espera que hi hagi un bilió de turistes al món─, totes les ciutats han de replantejar-se la seva relació amb el turisme. Si fins ara l’èxit s’havia basat en el volum de pernoctacions que assolien les destinacions, els canvis socials i econòmics dels últims anys requereixen reinterpretar els resultats i buscar una nova relació que permeti establir de quina manera el turisme pot ajudar a les ciutats.

En aquesta trobada anual d’ECM, s’uneixen dues activitats. Per una banda l’assemblea general d’ECM, que va tenir lloc ahir a la tarda i durant la qual es van presentar i aprovar diferents propostes relacionades amb la gestió interna de ECM. Avui i demà, el programa s’omple de ponències, debats i tallers que permeten als assistents compartir coneixements, rebre inspiració i tenir l’oportunitat de posar-se en contacte amb altres professionals de ciutats amb qui es comparteixen objectius comuns.

Pel que fa als assistents de Catalunya, s’han desplaçat fins a Malmö representants de Barcelona, Girona i altres ciutats de l’Estat espanyol com Benidorm, València, Bilbao, Madrid, Sant Sebastià, Sevilla i Saragossa.

En paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme: “Participar en aquesta trobada ens permet formar-nos i compartir experiències amb altres ciutats europees amb les quals compartim reptes i objectius. Com a novetat i fora de programa, s’ha dut a terme una reunió entre les ciutats espanyoles que formen part d’ECM per compartir dades i processos d’obtenció d’aquestes i poder establir tendències i possibles models de col·laboració per als propers mesos”.

European Cities Marketing és una organització sense ànim de lucre que té com a objectiu la millora de la competitivitat de les principals ciutats d’Europa proporcionant una plataforma per als professionals de MICE, turisme vacacional i màrqueting on intercanviar coneixements i millors pràctiques, i ampliar la seva xarxa de contactes. ECM promociona i connecta els interessos dels membres de més de 100 de les principals ciutats de 36 països.

Lloret de Mar va entrar a formar-ne part el 2015. La propera activitat prevista és l’ECM Summer School, que tindrà lloc a Tessalònica a finals del mes d’agost i on assistirà el Lloret Convention Bureau.

Galeria

Notícies relacionades