Lloret Turisme participa en diferents actes de l’Aliança de Municipis Turístics de sol i platja en el marc de FITUR

S’ha creat la primera edició del concurs ITH Smart Destination Award per a solucions tecnològiques aplicades a les destinacions turístiques nacionals

Lloret Turisme assisteix, del 17 al 21 de gener, a FITUR, la principal fira turística de l’Estat Espanyol i participarà en diferents actes programats  per l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT).

Aquesta aliança es va crear l’any passat per a impulsar la modernització i competitivitat de les destinacions turístiques líders en sol i platja i l’integren els ajuntaments de Lloret, Salou, Benidorm, San Bartolomé de Tirajana, Torremolinos, Calvià, Adeje i Arona. Aquests municipis suposen un 0’3% de la població i, en xifres turístiques, el 13% dels viatgers de l’Estat Espanyol, el 7% de les pernoctacions en general i el 18 % de les pernoctacions estrangeres. Pel que fa a la generació de llocs de treball vinculats al sector turístic suposa un 4% del total de l’Estat Espanyol.

En el marc del foro FiturTechY, concretament dimecres a la tarda, es lliuraran els premis de la primera edició dels ITH Smart Destination Awards que ha creat l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT) amb l’objectiu d’impulsar i premiar les millors solucions i eines tecnològiques nacionals que ajudin les destinacions turístiques a convertir-se en Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI).

Les bases dels premis consten de 5 categories (governança i gestió pública, interacció amb el turista i ciutadà, accessibilitat, sostenibilitat mediambiental i promoció i màrqueting de la destinació) i els tres finalistes de cada categoria tindran l’oportunitat de presentar la seva eina tecnològica a fiturtechY #techdestino; incloure’s en un catàleg en línia de solucions tecnològiques que es remetrà a l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT) i tenir presència a totes les accions de comunicació de l’aliança durant la fira.

El dijous al matí, l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja (AMT) també ha convocat la taula rodona “La diferenciació com a fórmula per al reposicionament de les destinacions pioneres” en la qual participen els diferents alcaldes dels municipis que integren l’aliança. Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, explica que Lloret de Mar fa anys que treballa l’especialització de productes turístics com el turisme esportiu o el turisme de reunions i esdeveniments i serà interessant compartir la nostra experiència i escoltar la de les altres destinacions”. L’any 2017 Lloret de Mar va tenir més de 55.000 esportistes i acompanyants de turisme esportiu, 22.000 delegats de turisme de reunions i més de 90 festivals.

Per altra banda, Lloret Turisme també serà avui present al Foro Exceltur, que enguany es centra en el creixement sostenible i la transformació digital.

Galeria

Notícies relacionades