Lloret Turisme participa en el Fòrum de Turisme de la Selva

L’entitat ha presentat el projecte de destinació turística esportiva i l’estructuració i promoció del producte ciclisme

Avui ha tingut lloc el V Fòrum de Turisme de la Selva, l’espai de trobada anual del turisme a la comarca de la Selva que ha comptat amb la participació de tècnics dels diferents municipis, professionals del sector turístic i públic final. L’edició d’enguany s’ha centrat en el cicloturisme, el ciclisme de carretera i el BTT, com a elements de l’oferta turística del territori.

Lloret Turisme, ens de gestió que té com a objectiu la promoció de Lloret de Mar, ha estat convidada al Fòrum de Turisme de la Selva per presentar el seu projecte de destinació esportiva i, concretament, l’estratègia d’estructuració de producte i promoció del producte ciclisme que ha dut a terme aquest any. Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, explica: “Lloret de Mar porta molts anys sent una referència com a destinació de turisme esportiu en equipaments municipals i tenim una alta demanda. Disposem, però, també d’unes característiques idònies, i serveis especialitzats, per a la pràctica de l’esport outdoor que volem potenciar i posar en valor a través d’esports com el ciclisme o, l’any vinent, el running”. Les empreses lloretenques Evenia Travel Services i Traveltec també han participat a la jornada com a agències receptives especialitzades en ciclisme.

L’estructuració del producte Lloret Cycling s’ha realitzat en col·laboració amb la consultora especialitzada en turisme actiu i esportiu Extrem Team i amb el suport del Consell Comarcal de la Selva i la marca esportiva Inverse. El resultat són sis rutes recomanades de carretera i sis rutes de muntanya escollides per oferir les opcions amb menys densitat de trànsit i que incorporen elements d’interès patrimonial i natural. Així mateix, s’han creat dos mapes segons modalitat en cinc idiomes amb informació tècnica de les dotze rutes que també s’han pujat a les aplicacions d’ús habitual pels ciclistes, Wikiloc i Strava, on també s’ha creat el club d’usuaris Lloret Cycling. El material obtingut s’ha penjat en un web que engloba tota l’oferta pública i privada relacionada amb aquest producte esportiu a Lloret de Mar (http://cycling.lloretdemar.org/ca)

Lloret de Mar està certificada com a Destinació de Turisme Esportiu des del 2006. Durant el 2016, han passat per Lloret 51.000 persones vinculades al turisme esportiu que han utilitzat les instal·lacions municipals, concretament 31.369 esportistes i 19.641 acompanyants i s’han realitzat 359 esdeveniments esportius.

Pel que fa al producte ciclisme, Lloret compta amb catorze hotels especialitzats, una dotzena dels quals estan certificats per l’Agència Catalana de Turisme. Anualment rep més de 3.000 ciclistes, tant amateurs com professionals, que escullen la destinació per a les seves estades esportives.

Galeria

Notícies relacionades