L’ONG de dones israelianes Mamanet aterra a Catalunya

L'ONG Mamanet aplega, des del 17 al 21 de maig a Lloret de Mar, 200 dones de diferents països per celebrar el seu 1r Torneig Internacional de Catchball

L’essència de Mamanet es troba en el seu mateix nom: “mama”, mare, i “net” de networking. L’any 2005 l’emprenedora Ofra Abramovich va pensar de crear una activitat tant esportiva com social que permetés a les dones connectar entre elles. Així va fundar aquesta ONG que gestiona una lliga amateur de catchball per a dones i que actualment compta amb 10.000 sòcies de més de 90 poblacions d’Israel i que està creixent al món, amb lligues similars a Àustria, Itàlia, Xipre, Estats Units i Canadà. El proper mes d’octubre, Mamanet participarà en els Jocs Mundials de la CSIT (International Workers and Amateurs in Sport Confederation) que tindran lloc a Riga.

El catchball, o cachibol, és una disciplina esportiva no professional que es practica en un camp de voleibol i de manera similar però amb la diferència que la pilota pot aturar-se a les mans dels jugadors abans de ser passada a un altre company d’equip o de llançar-se al camp contrari en jugada d’atac. Cada equip està format per vuit jugadors, sis al camp, que van rotant a mesura que avança el joc.

Mamanet és un espai per a la dona; una dona que decideix dedicar-se un temps a la setmana a ella mateixa, per entrenar i competir, formar part d’un equip i relacionar-se amb altres dones. Dins d’aquest espai, el networking sorgeix de manera espontània: s’intercanvien receptes, impressions sobre activitats infantils i familiars, i fins i tot s’ajuda a les companyes a buscar feina o parella.

Possiblement perquè ha nascut a Israel, Mamanet és també una start-up social d’integració. A Mamanet, les més de 150 voluntàries en la gestió i logística vetllen per la integració en l’esport de dones amb identitats religioses diferents -jueves laiques i ortodoxes i musulmanes- i de nivells socioeconòmics diferents.

Els anys de rodatge i experiència de Mamanet han possibilitat la creació de diversos projectes paral·lels a l’activitat física destinats a reforçar positivament les dones i millorar la comunitat. Gràcies a Mamanet, dins la presó de dones Neve Tirza s’ha creat un gimnàs, camp i equip de cachibol, que participa a la lliga anual com qualsevol altre equip. Atès que algunes de les sòcies de Mamanet són mares d’acollida, s’han establert programes de col·laboració amb organitzacions governamentals i privades en aquest àmbit. En matèria d’educació, Mamanet ha signat un conveni amb Hapoel gràcies al qual les mares tenen entrada gratuïta a determinats partits de futbol acompanyant un grup de nens, tenint-ne cura i ensenyant-los un comportament cívic al camp. I la llista de projectes no s’acaba mai ja que per aquestes mares imparables, cada situació vital és una oportunitat de connexió amb el seu equip, amb la seva lliga i amb aquest gran grup de dones per convertir-la en un projecte social.

Galeria

Notícies relacionades

Lloret de Mar participa en la Jornada Exceltur “SolyTur 2019, nous paradigmes competitius en les destinacions de sol i platja”