Més de 1.000 persones han participat en les visites guiades d’estiu de Lloret de Mar

Aquest programa de posada en valor del patrimoni cultural s’organitza des de Lloret Turisme i el departament de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament

Un total de 1.050 persones han participat aquest estiu al programa organitzat per Lloret Turisme i el departament de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret de Mar.

Degut al context actual derivat de la COVID-19, les visites es varen iniciar al juliol i s’han allargat fins al 16 de setembre, seguint tots els protocols de  seguretat de la COVID-19. El programa, que s’oferia en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès), incloïa les visites guiades següents: en castellà, francès i anglès la visita als Jardins de Santa Clotilde amb concert final d’havaneres, la ruta indiana amb visita interior a la Casa Museu de Can Font i la del Cementiri Modernista amb acompanyament musical. Pel que fa les visites en català, hi havia la ruta indiana amb la visita a l’interior de la Casa Museu de Can Font, la visita teatralitzada “Somni als Jardins en una nit d’estiu” als Jardins de Santa Clotilde, la visita “SEC” a Can Saragossa, la visita teatralitzada al Castell de Sant Joan i la visita “Herència de les Amèriques” al Cementiri Modernista.

Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, explica que “la pandèmia de la COVID19 ha provocat la cancel·lació de gran part de les operatives internacionals i hem tingut molt més visitant de Catalunya, per tant, aquest any ha estat un estiu atípic en el qual les visites s’han dut a terme principalment en català i castellà”. A les visites en idiomes hi han participat un total de tres centes tretze persones i a les visites en català set centes quaranta dos. Respecte a la valoració, la gerent de Lloret Turisme detalla: “Fa anys que treballem en aquesta estratègia de promocionar el nostre patrimoni cultural amb visites guiades, musicals i teatralitzades, i pensem que ha estat un encert mantenir-ho aquest any. Malgrat la complicada situació, hem pogut copsar que hi havia interès per participar en activitats, especialment a l’aire lliure”.

Per Anna Fuentes, directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret de Mar, “es tracta d’una proposta consolidada que té molt d’èxit. De fet el 90% de les visites en català han hagut de tancar inscripcions”.

Mabrian, l’eina d’intel·ligència turística que utilitza Lloret Turisme, mostra que l’interès per la cultura es manté en un 10%, com l’any 2019, la qual cosa la situa com a quart producte per interès a Lloret de Mar.

Galeria

Notícies relacionades