Es presenta la segona edició del Globasket a Lloret de Mar

Hi ha prevista la participació de prop de 2.000 esportistes i 2.000 acompanyants

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha acollit la presentació de la segona edició del Globasket, un torneig de bàsquet per a noies i nois de 12-14 anys que la ciutat acollirà del 8 al 13 d’abril del 2017.

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat; l’organitzador de Globasket, Josep Ramon; els ambaixadors del projecte: Pau Ribas, jugador del FC Barcelona i campió d’Europa amb la selecció espanyola el 2015, i Leonor Rodriguez, jugadora de l’Uni Girona i medalla de plata als Jocs Olímpics de Rio 2016, que va enviar un missatge per vídeo, i el regidor d’Esports, Joan Bernat.

Josep Ramon ha destacat que “després d’una primera edició amb 30 equips, Globasket en té ja 90 de confirmats per al 2017, incloent -hi un 30% d’equips femenins i una nova categoria, l’U12”. I ha afegit: “Potenciem el caràcter internacional del torneig amb més de 20 països, i el vinculem amb l’aspecte formatiu, amb un compendi de conferències i clínics que suposaran un valor afegit a la competició”. Entre els equips participants hi ha confirmats equips de primer nivell com el FC Barcelona, el Fenerbahce, el Baskonia, l’Emporio Armani de Milà, l’Unicaja, l’Estudiantes, el Manresa, el Reial Madrid, l’Alba Berlin i el Partizan de Belgrad.

El jugador del FC Barcelona Lassa, ambaixador del torneig, va destacar la globalitat del projecte, subratllant la seva aposta per la formació amb clínics i conferències que afegeixen valor a la competició estricta. “Quan ets professional, pots viatjar molt i conèixer llocs, però quan ets petit, esperes tot l’any per poder sortir i jugar amb els teus amics. A més, s’ofereix també un bon servei extra per als pares, que en definitiva són els qui ens mouen de petits”, va assegurar Ribas, que actualment segueix recuperant-se d’una lesió. I ha afegit: “Quan era petit no hi havia torneigs com aquest; per tant, cal aprofitar-ho”.

 L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, va afirmar que l’aposta de la ciutat de Lloret com a epicentre esportiu de bàsquet és ferma: “Volem fer moltes més accions més enllà del Globasket perquè es tracta d’un projecte amb un alt impacte econòmic per a la ciutat, que des de 2006 està certificada en turisme esportiu”.

 Sobre aquest punt, va destacar les notables xifres de l’esdeveniment: “Si  l’any passat Globasket va tenir un retorn econòmic directe de prop de 700.000 euros amb molts menys participants, imagineu l’any vinent el que podem aconseguir amb una xifra que ara mateix ja és tres vegades superior. Ens movem prop de les 4.000 persones entre participants i acompanyants”, va assenyalar Dulsat.

Finalment, el regidor d’Esports, Joan Bernat, també va analitzar l’aposta de l’Ajuntament pels projectes esportius: “Acollim 250 activitats esportives, entre competicions oficials i estades, al llarg de l’any; això suposa que aquí gairebé cada dia hi passen coses”.

Galeria

Notícies relacionades