La selecció olímpica xinesa de waterpolo entrena a Lloret de Mar

Són 24 jugadors acompanyats de l’entrenador Petar Porobić

La Piscina Municipal de Lloret acull, fins al proper 27 de desembre, 24 jugadors de la selecció absoluta masculina olímpica xinesa de waterpolo, que venen acompanyats del seu entrenador Petar Porobić.

Tomàs Fresquet, director de l’agència Evenia Travel Services que coordina tota l’estada esportiva del grup, explica que “aquesta estada té per objectiu promoure i potenciar el waterpolo a  la Xina. Durant la seva estada, l’equip olímpic competeix contra equips de la Divisió d’Honor espanyols, considerada de les millors del món en aquesta disciplina esportiva”. I hi afegeix que “han escollit Lloret com a seu per les seves bones instal·lacions esportives i d’allotjament especialitzat així com per la seva ubicació estratègica”.

Per Joan Bernat, regidor d’Esports: “Tenir la selecció xinesa durant més d’un mes a Lloret entrenant demostra l’alt nivell de la nostra destinació com a seu per a estades i competicions esportives oficials” I ha remarcat “el bon posicionament que ha assolit la Piscina Municipal en turisme esportiu, esdevenint una referència per a aquests equips de primer nivell”.

Lloret de Mar consolida el seu projecte de turisme esportiu, com mostren les dades del 2017, amb més de 55.000 assistents a les instal·lacions municipals, dels quals 37.000 eren esportistes i 19.000 acompanyants.

Pel que fa al nombre d’esdeveniments esportius, es va passar dels 359 del 2016 als 407 de l’any passat. D’aquests, 300 van ser estades esportives; 51, tornejos privats; 15, competicions oficials; 15 més, competicions locals; i 26, altres esdeveniments.

Aquest any 2018 a la Piscina Olímpica Municipal ja es porten realitzades fins a 102 estades esportives amb una mitjana de 7 dies de durada, i fins a 4.757 esportistes de natació, natació sincronitzada, waterpolo i triatló principalment, amb 1.257 acompanyants.

Lloret de Mar compta, des del 2016, amb el certificat de Destinació de Turisme Esportiu en les modalitats de futbol, atletisme, ciclisme, natació i esports col·lectius i compta amb 20 empreses especialitzades en turisme esportiu, 14 de les quals estan certificades.

Galeria

Notícies relacionades

Lloret de Mar treballa en el seu Pla de sostenibilitat turística incorporant els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030