El parc aquàtic de Lloret de Mar Water World obrirà el 27 de juny amb un protocol especial de mesures d’higiene i seguretat

El protocol especial per als parcs aquàtics i zones splash dels hotels lloretencs s’inclou en el Pla integral de mesures de prevenció per preparar la destinació per l’estiu 2020 promogut per l’Ajuntament de Lloret de Mar i el sector turístic privat

8.000 treballadors ja han participat en el pla de formació i la setmana passada es varen iniciar les formacions sectorials

El parc aquàtic de Lloret de Mar, Water World, ja s’ha preparat per obrir la darrera setmana de juny amb totes les mesures d’higiene, seguretat i distància social necessàries per aquest estiu. A Catalunya hi ha un total de vuit parcs aquàtics i el de Lloret de Mar és un dels més grans.

El protocol especial de mesures inclou una reducció d’aforament d’entre el 55% i el 66% tant a les instal·lacions del parc com en l’interior de les piscines. S’intervindrà en la gestió de les cues amb un reforç de personal per garantir la distància entre persones, i també es limitarà l’aforament en els vestidors i zones de restauració. En les zones de bany, els socorristes s’encarregaran de vetllar que només hi hagi un banyista per cada 4 metres quadrats i quan sigui necessari, en les atraccions més grans, s’establiran torns de 10 minuts. També es duran a terme controls de temperatura als treballadors.

Per reduir el contacte entre persones, des del web dels parcs es recomanarà la compra d’entrada en línia i, sobretot, que les persones arribin als parcs amb la roba de bany posada per evitar tant com sigui possible l’ús dels vestidors.

Aquest recull de mesures preventives inclou un important augment de la desinfecció de tots els espais públics del parc aquàtic, tant la general com la neteja dinàmica durant tota la jornada.

Josep Maria Cama, CEO de Waterworld Lloret, assegura que “en un recinte de 140.000 metres quadrats no hi haurà problemes per mantenir la distància social”.

En paral·lel, s’instal·larà cartelleria amb indicacions per mantenir les mesures d’higiene i seguretat amb el suport de missatges recordatoris a través de megafonia.

Hotels amb zones splash 

Lloret de Mar és la destinació turística de la Costa Brava que disposa de més hotels amb zones splash, concretament vuit: una oferta d’instal·lacions lúdiques que inclou atraccions aquàtiques i tobogans infantils i que es troba ubicada dins dels recintes d’allotjament. Són Alba Seleqtta Hotel Spa Resort, Fenals Garden, Apart Hotel Costa Encantada, Evenia Olympic Resort, Hotel Gran Garbí Mar, Rosamar Garden Resort, Suneo Costa Brava i Guitart Gold Central Park Aqua Resort. A banda dels hotels, també el càmping Tucan disposa de zona splash.

Per exemple, l’Evenia Olympic Resort, disposa d’un complex turístic de 50.000 metres quadrats i espera obrir durant la segona quinzena de juny. Implantarà mesures com: reducció de l’aforament al 50%, reforç del personal de supervisió, reforç de personal de piscines per augmentar la neteja, divisió del solàrium perquè cada família tingui la seva zona privada, senyalització de camins per marcar el distanciament o instal·lació de cartelleria.

Per a Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme, Lloret de Mar està certificada com a Destinació de Turisme Familiar des del 2010. Aquesta inversió del sector privat per incorporar serveis com les zones splash als seus establiments donen a la destinació una singularitat i valor diferencial per al segment familiar”.

Formacions per a treballadors del Pla integral de destinació turística

L’Ajuntament de Lloret de Mar, juntament amb els gremis i organitzacions empresarials locals vinculades al turisme, va presentar el primer Pla integral de destinació per adaptar protocols de seguretat i sanitat a tot el municipi.

En el marc d’aquest pla, des del dia 8 de maig i fins a la setmana vinent se celebren fins a 16 formacions certificades de treballadors (públics i privats) en procediments i en prevenció de riscos vinculats a la COVID-19, per a l’autoprotecció i per a la correcta atenció al client. De la mà de l’empresa Altimir, grup empresarial consolidat des de fa més de 25 anys en el sector de la salut mediambiental i la seguretat alimentària, fins a 8.000 persones treballadores del sector turístic de Lloret de Mar han seguit per via telemàtica formacions generals i específiques per preparar l’obertura dels seus establiments o reincorporar-se al lloc de treball amb les màximes garanties.

Pla integral de mesures de prevenció per l’estiu 2020

L’Ajuntament de Lloret de Mar, a través de Lloret Turisme i participat per la Mesa Empresarial de Turisme, el Gremi d’Hostaleria, el de Bars, Restaurants i Cafeteries, l’Associació de Comerciants, agències de viatges, representants d’empreses d’oci diürn i nocturn, apartaments, habitatges d’ús turístic, transport, esdeveniments, càmpings i també representants dels treballadors turístics, han preparat un pla integral de la destinació per adaptar protocols de seguretat i sanitat a tot el municipi –via pública, seguretat, platges, hotels, apartaments, habitatges d’ús turístic, càmpings, restauració, comerç, esport, lleure diürn i nocturn–. Seguint les directrius marcades per l’OMS, l’objectiu del pla és fer de Lloret de Mar la destinació més segura possible, totalment preparada per rebre visitants durant la temporada turística d’aquest estiu.

Galeria

Notícies relacionades