El MOLL (Museu Obert de Lloret) bat el rècord de visitants i ingressos aquest mes d’agost

Quasi 20.000 persones han visitat un equipament del MOLL durant l’agost, un 25% més que l'any anterior

Els equipaments del MOLL (Museu Obert de Lloret) han registrat un increment molt notable de visitants el mes d’agost 2017. En total han estat 19.621 visitants, un 25% més que l’any anterior. Aquest augment s’ha donat bàsicament, en dos segments de públic. Per una banda a les activitats organitzades pel MOLL, com visites guiades i teatralitzades, i en segon lloc, per l’augment dels visitants particulars que han suposat un increment d’un 28% respecte el 2016

També s’ha batut un rècord absolut d’ingressos durant un mes. S’han compatibilitzat 60.665 euros, el què també representa un 25% més d’ingressos que durant l’agost del 2016

Aquest augment tan rellevant de visitants i ingressos als equipaments del MOLL es pot explicar per diverses causes. D’una banda, per l’obertura de nous equipaments com el jaciment ibèric de Turó Rodó, les visites guiades i teatralitzades que s’han organitzat al llarg de l’estiu que han tingut un efecte crida i la difusió i la posada en valor del patrimoni cultural lloretenc com un element turístic de gran vàlua i significat.

Des de l’Ajuntament de Lloret es dóna suport al MOLL per a impulsar accions de posada en valor i millora dels equipaments i les activitats que s’hi organitzen. En aquest sentit les visites teatralitzades que s’han organitzat en espais com els Jardins de Santa Clotilde, el Museu del Mar, la casa indiana de Can Font o el cementiri modernista “tenen per objectiu apropar al MOLL diferents segments de públic, tant local com forani, amb l’objectiu d’explicar Lloret des del punt de vista del seu llegat històric i patrimonial”, segons ha destacat el regidor de Cultura, Albert Robert.

Per equipaments, on s’ha registrat l’augment de visitants més elevat és als Jardins noucentistes de Santa Clotilde, que durant el mes d’agost hi han passat 15.233 persones, un 17% més que el mateix mes de l’any anterior. Això també s’ha traduït amb més ingressos. En total han estat 51.697 euros un 22% més que l’any 2016. El Museu del Mar ha registrat durant l’agost 1.512 visitants, un 38% més que l’any anterior. Aquest augment de visitants ha suposat un 22% més d’ingressos.

Pel castell de Sant Joan hi han passat 1.437 persones i els ingressos han estat de prop de 3.000 euros, un 3% més que l’agost del 2016. Finalment al jaciment ibèric de Turó Rodó, que es va reobrir al públic amb una nova museització el passat mes de juny, ha registrat durant l’agost 935 visitants i uns ingressos de 2.000 euros.

En total els ingressos durant l’agost han estat de 60.665.50 euros un 25% més que el mes d’agost de 2017. “Un record absolut d’ingressos”, segons ha destacat la directora de Patrimoni Cultural de Lloret, Anna Fuentes.

Per nacionalitats, s’ha detactat un fort augment de visitants provinents de Catalunya. L’augment d’aquests visitants ha estat d’un 26% respecte el mes d’agost de l’any passat. Els visitants provinents de la resta de l’estat espanyol s’han mantingut respecte l’any anterior i, en canvi, s’ha registrat un augment del 6% de visitants francesos i un 14% d’augment de visitants britànics.

Galeria

Notícies relacionades

Lloret Turisme participa en diferents accions promocionals per donar a conèixer l’actualització de la destinació

Lloret Turisme participa en diferents accions promocionals per donar a conèixer l’actualització de la destinació

Aquestes darreres dues setmanes, Lloret Turisme ha dut a terme diferents accions promocionals amb l’objectiu de donar a conèixer la important inver…