Els municipis de Sol i Platja afronten una nova campanya d’estiu sense resoldre la manca de finançament

Lloret de Mar, Benidorm, Calvià, Salou, Adeje, Arona, Sant Bartolomé de Tirajana i Torremolinos són fonamentals en la recuperació del sector a Espanya

Amb poc més de 430.000 habitants han de donar servei a gairebé vuit milions de turistes cada any

Les vuit localitats integrades a l’Aliança de Municipis Turístics AMT Sol i Platja afronten l’inici d’una nova campanya d’estiu liderant la gestió turística i la recuperació del sector a Espanya, però sense comptar amb el finançament necessari i adequat als serveis. ocupació i pressió territorial que suporten.

Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, Adeje, Arona, Sant Bartolomé de Tirajana i Torremolinos compten amb una població que ronda els 430.000 habitants, rebent el finançament d’entitats supramunicipals d’acord amb aquesta xifra per al manteniment dels seus serveis públics, però, no obstant, assumint més de 7,8 milions de turistes a la campanya prèvia a la pandèmia.

Amb el procés de recuperació del sector turístic en marxa i la tornada a la normalitat anterior a la pandèmia, les previsions per a aquest estiu són que aquesta xifra, almenys, es repeteixi, i és fonamental l’aportació que fan els vuit municipis de l’AMT Sol i Platja.

Aquests municipis només representen el 0,9% de la població, rebent el 9% de l’ocupació turística, oferint el 15% de l’allotjament reglat i recollint el 19% de les pernoctacions hoteleres del turisme internacional del país, i són fonamentals en l’aportació que el sector turístic realitza al PIB nacional, generant a més gairebé 94.000 llocs de treball.

Sobre l’AMT Sol i Platja

L’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja està integrada per Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, Sant Bartolomé de Tirajana i Torremolinos. Neix de la iniciativa de vuit destinacions turístiques pioneres a Espanya, la singularitat turística de les quals i compromís amb la digitalització del sector, la sostenibilitat, l’accessibilitat, i la cooperació entre destinacions, representa un conjunt de fortaleses comunes que els permetran mantenir la seva posició de lideratge en el sector.

L’AMT aspira a ser peça clau del sector turístic espanyol, i és reconeguda com a font de referència del turisme de sol i platja i agent clau per a la defensa dels interessos dels vuit municipis que la conformen.

Galeria

Notícies relacionades

Lloret Turisme participa en diferents accions promocionals per donar a conèixer l’actualització de la destinació

Lloret Turisme participa en diferents accions promocionals per donar a conèixer l’actualització de la destinació

Aquestes darreres dues setmanes, Lloret Turisme ha dut a terme diferents accions promocionals amb l’objectiu de donar a conèixer la important inver…