La Càtedra Climent Guitart es presenta a Lloret de Mar en l’acte de lliurament dels nous Premis Lauretum

Els premis, als quals optaven 32 treballs i 66 estudiants, posen en valor el turisme a les escoles, com una de les activitats més importants del municipi 

Els Premis Lauretum, promoguts per la Càtedra Climent Guitart, s’han lliurat aquest vespre, en la seva primera edició, al Teatre Municipal de Lloret de Mar. Hi han pres part 66 estudiants i 32 treballs candidats a premi d’entre els estudiants de Primària, Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat dels centres educatius de Lloret de Mar. L’acte també ha servit per presentar la recentment creada Càtedra Climent Guitart: orientació, innovació i competitivitat al turisme de costa, Anna Garriga Ripoll.

 

Els premis

En la modalitat d’estudiants de Primària, que havien d’escriure un relat breu sobre el tema La indústria de la felicitat. T’agradaria treballar al món del turisme?, el primer premi ha estat per a Valèria Gibert, de l’Escola Esteve Carles, que ha guanyat un val de 250 € per a la compra de material escolar.
El segon premi ha estat per a Pablo Cuerva, de l’Escola Pompeu Fabra, amb un val de 150 € també per a la compra de material.
El tercer premi, amb un val de 100 €, ha estat per l’alumna Ana Paula González, de l’Escola Àngels Alemany.
En la modalitat per a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria, els participants havien de realitzar un projecte relacionat amb el món del turisme.
El primer premi, consistent en un ordinador portàtil, ha estat per a Martina Calero, de l’Escola Immaculada Concepció.
El segon premi l’ha guanyat Clara Nocete, de l’Institut Rocagrossa, que s’ha endut un iPad.
El tercer premi consistia en un val de 100 € per a la compra de material escolar per a cada estudiant d’un projecte fet en grup, i que ha recaigut en el format per Preslav Borislavov, Daniel Knez, Óscar Rojo i Albert Lanzas, de l’Institut Ramon Coll i Rodés.

Finalment, en la modalitat per a estudiants de Batxillerat, aquests havien de presentar un treball de recerca relacionat amb el món del turisme.
El primer premi ha estat per a Varg Brangwin, de l’Institut Coll i Rodés, consistent en un ordinador portàtil.
El segon i el tercer premi d’aquesta modalitat han resultat deserts.

El Jurat també ha decidit concedir un accèssit especial a la iniciativa de l’Institut Sant Quirze, que ha impulsat als seus estudiants a treballar en grup per a planificar un viatge, valorant diferents possibilitats, pressupost i aspectes tan necessaris com la sostenibilitat. El premi ha consistit en un val de 500 € en material escolar, que ha recollit el seu director, Carles Grabuleda.

El jurat dels premis ha estat format Cristina Cabañas, Cristina Pinto, Pilarín Bayés, Eugenia Bieto i Enric Dotras, que ha subratllat l’originalitat dels treballs i l’esforç del jovent de Lloret de Mar, que mostren una gran estima cap al poble i el sector turístic. La secretària del jurat ha estat la directora de la Càtedra, Anna Garriga Ripoll.

Els premis compten amb la col·laboració i el patrocini de l’Ajuntament de Lloret de Mar, la Fundació Climent Guitart i la Universitat de Girona.

 

Presentació de la Càtedra Climent Guitart

Durant l’acte de lliurament dels premis s’ha presentat la recentment creada Càtedra Climent Guitart: orientació, innovació i competitivitat al turisme de costa, promoguda per la Fundació Climent Guitart i l’Ajuntament de Lloret de Mar i la Universitat de Girona, que respon a la convicció d’impulsar la transferència de coneixement i la recerca multidisciplinar sobre l’activitat turística, especialment de la costa gironina.

La Càtedra vol contribuir a generar una reacció i un nou impuls per reprendre una trajectòria de creixement empresarial i social estable pel futur del turisme de costa, que ha representat -junt amb molts d’altres- la figura de Climent Guitart, que dona nom a la Càtedra. A més, la creació de la Càtedra Climent Guitart s’alinea amb les prioritats estratègiques de la Universitat de Girona, que vol esdevenir un actor fonamental al territori més proper i esdevé la primera Càtedra de la Universitat de Girona a la comarca de La Selva i vinculada a un sector d’activitat clau per al territori gironí.

 

Sobre la Fundació Climent Guitart

Fundada el 2018, la Fundació Climent Guitart és una entitat sense ànim de lucre que mostra la cara més solidària de Guitart Hotels. Fa honor a l’empresari Climent Guitart, qui va presidir aquest grup hoteler durant més de 30 anys. Presidida per Cristina Cabañas, té com a objectiu dos àmbits que també van marcar professional i personalment la vida de Climent Guitart: per un costat, el foment i el desenvolupament del turisme i, de l’altre, la solidaritat cap a sectors especialment vulnerables. Treballa en projectes destinats a la formació i la promoció dels professionals del sector, l’enriquiment cultural i l’impuls del turisme sostenible i responsable. Organitza anualment el Business Tourism Market (BTM), un espai de debat sobre la indústria del turisme. També atorga els Premis Climent Guitart -uns guardons que reconeixen l’excel·lència en els àmbits de la formació, l’emprenedoria, la solidaritat i la música- i els Premis Lauretum, per posar en valor el fenomen turístic entre l’alumnat de les escoles i instituts de Lloret de Mar. En l’àmbit de la solidaritat, focalitza la seva ajuda en diferents projectes d’atenció a aquells sectors de la població que, per motius econòmics, geopolítics o socials, esdevenen especialment vulnerables. Aquí s’emmarquen iniciatives com el Sopar de Dones Solidàries o el conveni amb la Fundació Barça, que promou la inclusió social de joves migrants sense referents adults i el benestar de nens que lluiten contra una malaltia greu.

Galeria

Notícies relacionades