L’Ajuntament de Lloret de Mar i la Mesa Empresarial de Turisme renoven l’acord per continuar amb la renovació turística de la destinació

S’ha signat el conveni amb diferents projectes a dur a terme fins el 2030

Avui a l’auditori del Palau de Congressos Olympic ha tingut lloc la signatura del nou conveni de desenvolupament del pla operatiu per a la reconversió turística de la destinació. L’han signat l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, i el President de la Mesa Empresarial, Josep Maria Molist, acompanyats dels tinents d’alcalde, Jordi Orobitg, Jordi Sais, Cristian Fernàndez, i el Vicepresident de la Mesa Enric Dotras.

Aquest conveni dona continuïtat a l’acord signat el 31 de març del 2014 i on el sector privat es va comprometre a invertir 60 milions d’euros fins el 2019 per millorar l’oferta d’hostaleria i oci. El president de la Mesa Empresarial, Josep Maria Molist, ha explicat que “Justament avui fa 9 anys que es va crear la Mesa Empresarial, una taula mulsectorial formada per vint-i-quatre entitats, entre elles la majoria de gremis i empreses de referència de Lloret, que treballa per aquest mantenir aquesta competitivitat de la destinació”. Aquests darrers anys la inversió en la renovació de la planta hotelera a Lloret de Mar ha superat els 100 milions d’euros i s’ha fet un important esforç en la especialització en productes turístics com poden ser el familiar, esportiu, i organització de congressos i esdeveniments.

Mitjançant el present conveni s’ha definit un nou pla d’actuacions fins el 2030 que estarà dividit en dos blocs de 4 anys cadascun; al finalitzar el primer període es revisarà el desenvolupament de les actuacions realitzades i es determinaran conjuntament les del següent període. Pel que fa als acords, l’Ajuntament de Lloret de Mar continuarà executant actuacions vinculades a la millora de la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental; al desenvolupament de Lloret de Mar com a ciutat intel·ligent; a la consolidació del projecte “Ciutat de la Llum” i a l’impuls d’actuacions que permetin desestacionalitzar com són la creació de productes turístics o l’organització d’esdeveniments fora de la temporada turística. La implementació d’actuacions vinculades al projecte guanyador del Concurs internacional d’urbanistes, en especial el Master Plan, és un dels punts principals inclosos en el conveni.

El Pla Operatiu de Reconversió Turística de Lloret de Mar ha permès l’execució de projectes com les pistes de raqueta, la segona part del camí de ronda entre Lloret i Fenals, la remodelació de la Plaça Pere Torrent, la implementació d’una eina d’intel·ligència turística o la realització del Concurs Internacional d’Urbanistes.

Per la seva part la Mesa Empresarial es compromet a realitzar inversions privades ja sigui a través de la Mesa o individualment per part dels seus associats, per valor de 10.000.000 € per cadascuna de les anualitats de l’acord, perseguint la millora de la competitivitat, de la qualitat i de la sostenibilitat de la oferta turística

Anualment Lloret de Mar rep més de 1.303.651 viatgers i 5.801.478 pernoctacions i, amb 3.291.031,26 € (període 2018-2019) és la segona destinació turística en recaptació de la taxa turística de Catalunya. Durant el 2019 unes 500.000 pernoctacions es varen duu a terme en temporada baixa-mitja el que mostra l’a consolidació de productes turístics com el turisme esportiu, el de congressos i esdeveniments, el familiar i l’interès per l’oferta cultural, tot cercant l’allargament de la temporada turística.

La col·laboració mantinguda entre les parts, demostra que la transformació turística de Lloret requereix de l’esforç continuat i conjunt del sector públic i del privat, comprometent-se les dues parts a reunions trimestrals, com a mínim, durant la vigència del conveni.

Galeria

Notícies relacionades

Lloret Turisme participa en diferents accions promocionals per donar a conèixer l’actualització de la destinació

Lloret Turisme participa en diferents accions promocionals per donar a conèixer l’actualització de la destinació

Aquestes darreres dues setmanes, Lloret Turisme ha dut a terme diferents accions promocionals amb l’objectiu de donar a conèixer la important inver…