L’Ajuntament de Lloret de Mar, la Fundació Climent Guitart i la Universitat de Girona creen la Càtedra Climent Guitart “Orientació, innovació i competitivitat del turisme de costa”

La càtedra tindrà seu permanent a Lloret de Mar

L’alcalde Lloret de Mar, Jaume Dulsat; la presidenta de la Fundació Climent Guitart, Cristina Cabañas i el Rector de la Universitat de Girona, Joaquim Salvi, han signat avui el conveni de col·laboració per la creació de la Càtedra Climent Guitart. Aquesta càtedra té per objectiu impulsar i posar en valor la transferència de coneixement turístic tant a nivell nacional com a internacional, i especialment de la costa gironina, per orientar estratègies de futur del sector i innovar a partir de la investigació aplicada per millorar-ne la seva competitivitat. Pel rector de la Universitat de Girona, Joaquim Salvi, aquest conveni respon al Pla Estratègic 2030 de la facultat que té entre el seus objectius “que la Universitat esdevingui un actor fonamental del territori mitjançant el compromís compartit amb les empreses i institucions gironines”.

La Càtedra Climent Guitart, amb una durada inicial de 4 anys, tindrà seu permanent a Lloret de Mar, a les instal·lacions de la cadena Guitart Hotels amb una partida econòmica de 16.000 per any. La Presidenta de la Fundació Climent Guitart detalla la satisfacció de formar part de la càtedra ja que “una de les principals missions de la Fundació Climent Guitart és la formació i promoció de professionals del sector, l’emprenedoria, la solidaritat i la cultura, amb la generació d’activitats que ajudin a millorar l’impacte del turisme de manera sostenible i responsable”.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, explica que “portàvem molt de temps treballant per fer realitat aquesta càtedra que esdevindrà un pont entre el món acadèmic i el professional; una estratègia de treball conjunta que ens permetrà posar en valor la indústria turística, posicionar-nos millor en el món i esdevenir més competitius per mantenir el lideratge turístic de Lloret de Mar”.

La càtedra és un dels projectes inclosos dins del Pla Operatiu de Reconversió Turística de Lloret de Mar.

Galeria

Notícies relacionades

Lloret de Mar es reuneix amb el Secretari d’Estat de Turisme en el marc de una reunió de treball de l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja