Les oficines de turisme de Lloret de Mar atenen més de 85.000 persones durant el 2017

El nou servei d’atenció a través de WhatsApp, estrenat al mes de març, va rebre més de 500 consultes

Les oficines de turisme de Lloret de Mar van atendre durant el 2017 un total de 85.228 persones, una xifra que representa un descens del 15% respecte al 2016, quan es van superar les 100.000 persones.

Actualment, Lloret de Mar disposa de tres oficines de turisme obertes durant tot l’any: la central a l’avinguda de les Alegries, una al Museu del Mar i un punt d’informació dins la terminal d’autobusos. Durant els mesos de juliol i agost, s’obre al públic un segon punt d’informació turística a la platja de Fenals.

L’oficina situada al Museu del Mar, que disposa d’una ubicació cèntrica i un horari més ampli d’obertura, acumula més del 40% de les consultes, seguida de l’oficina de la terminal d’autobusos (la segona estació d’autobusos de Catalunya pel que fa a trànsit de passatgers), que representa el primer punt de contacte per a molts visitants de Lloret de Mar que arriben a la destinació en transport públic.

Gairebé la meitat de les peticions es van atendre durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre, i pel que fa a nacionalitats, el públic francès i espanyol són els que més consultes fan a les oficines de turisme.

El servei d’atenció al visitant de Lloret, gestionat a través de Lloret Turisme, ofereix als turistes diferents canals de comunicació a través de taulell, telèfon, web, correu postal i electrònic i, des de març de 2017, també a través de WhatsApp, un servei innovador que va atendre un total de 552 consultes. Les principals demandes que recullen les oficines fan referència al transport local de la zona i al patrimoni cultural de Lloret, així com a consultes sobre altres indrets del territori.

En paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme: “Els estudis constaten que els turistes utilitzen cada vegada menys les oficines de turisme oficials com a font d’informació turística pel que any rere any intentem ser creatius i oferir un valor afegit als nostres visitants ja sigui amb material nou i publicacions o amb serveis nous. L’any passat vam establir un nou sistema d’atenció a través de WhatsApp que ha resultat molt utilitzat pels nostres visitants i que en alguns mesos en concret s’ha situat com el segon canal de comunicació més usat, només superat per les consultes presencials al taulell.”

Galeria

Notícies relacionades