Lloret celebra el proper dilluns 26 d’abril el II Dia Europeu dels Jardins Històrics

S’han programat visites guiades i jornada de portes obertes als Jardins de Santa Clotilde

Lloret celebra el proper dilluns 26 d’abril la segona edició del Dia Europeu dels Jardins Històrics. Una celebració que va néixer l’any passat i que s’entén com una invitació a descobrir com els jardins històrics contribueixen a la formació de la identitat europea com un espai divers i compartit. Coincidint amb la celebració també se celebra la certificació de l’Itinerari Europeu de Jardins Històrics com a Itinerari Cultural del Consell d’Europa, una certificació que es va assolir l’any 2020 i que està liderada per Lloret de Mar i l’Alcalde, Jaume Dulsat, n’és el president.

A Lloret, per tal de commemorar aquesta efemèride, s’ha previst per dilluns que ve, 26 d’abril, una jornada de portes obertes als Jardins de Santa Clotilde i una visita guiada en català a les 18.00 h. La directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes, ha posat en relleu que “afegir-se a aquesta celebració permet donar a conèixer la riquesa patrimonial dels jardins històrics i en concret els Jardins de Santa Clotilde, i a la vegada, ha dit Fuentes, contribueix a promocionar Lloret com a destinació rica en patrimoni cultural i històric”.

El programa Itineraris Culturals, que va impulsar el Consell d’Europa l’any 1987, demostra de forma visible que aquests itineraris posen en pràctica els valors fonamentals del Consell d’Europa: drets humans, democràcia cultural, diversitat i identitat cultural, diàleg i intercanvi mutu. Des de l’any 2020, són ja 40 els itineraris culturals certificats pel Consell d’Europa.

Per tal de celebrar la certificació de l’Itinerari Europeu de Jardins Històrics, s’ha triat aquest tema: “Els jardins històrics i la formació de l’esperit europeu”, lema que segons l’organització emfatitza el valor transfronterer del patrimoni dels jardins històrics.

L’itinerari europeu de jardins històrics compta amb la participació de 38 jardins de set països, 9 institucions acadèmiques i professionals com a col·laboradors i l’assessorament de dotze investigadors i professionals com a membres del seu comitè científic.

La celebració de l’efemèride coincideix amb la presentació d’una sèrie de vídeos titulats Jardins que vertebren Europa i el primer capítol que es publicarà està dedicat a “Jardins medievals”, una iniciativa dels jardins de l’Alhambra de Granada. La iniciativa es complementa amb d’altres activitats organitzades des de la resta de jardins. En el cas de Lloret s’ha previst el proper dilluns una jornada de portes obertes i una visita guiada a les 18.00 h pels Jardins de Santa Clotilde, en llengua catalana. El regidor de Patrimoni Cultural, Xavier Flores, ha posat en relleu la importància de sumar-se a aquesta celebració ja que opina que “contribueix a projectar el nom de Lloret a l’exterior”.

L’Itinerari Europeu de Jardins Històrics ha facilitat un enllaç web, que es podrà consultar a partir de demà, 23 d’abril, on es recullen totes les activitats programades i on s’anima el públic a participar en aquestes activitats compartint records, fotografies o vídeos fets en qualsevol dels jardins de la xarxa. L’enllaç és aquest: http://europeanhistoricgardens.eu

També es recorda que els jardins històrics són un gran patrimoni que explica la nostra identitat i història, i els intercanvis mutus que han donat lloc a l’actual diversitat cultural d’Europa.

L’Itinerari Europeu dels Jardins Històrics és una associació sense ànim de lucre els membres de la qual són jardins històrics europeus que comparteixen l’interès de protegir i promoure el patrimoni dels jardins històrics.

Galeria

Notícies relacionades

Lloret Turisme participa en diferents accions promocionals per donar a conèixer l’actualització de la destinació

Lloret Turisme participa en diferents accions promocionals per donar a conèixer l’actualització de la destinació

Aquestes darreres dues setmanes, Lloret Turisme ha dut a terme diferents accions promocionals amb l’objectiu de donar a conèixer la important inver…