Lloret de Mar aconsegueix 6.917.890 € en finançament de Fons Europeus

És el municipi de Catalunya que ha aconseguit un finançament més alt

El Teatre de Lloret va acollir ahir la presentació dels fons Next Lloret, un acte que va comptar amb un centenar d’assistents entre representants del teixit productiu, empresaris i ciutadania i en el qual l’equip de govern va donar a conèixer els projectes aprovats en la convocatòria extraordinària de finançament europeu ”Planes de Sostenibilidad Turística en Destino” i que ascendeix a un total de 5.917.890 € més 1.000.000 € en projectes de mobilitat que s’han aconseguit a través d’una altra convocatòria també de fons europeus. La xifra per tant ascendeix a 6.917.890 € i suposa la més alta que s’ha obtingut a Catalunya juntament amb Salou. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat va recordar “que es tractava d’una línia de finançament molt concreta que demanava projectes turístics transformadors en els àmbits de la sostenibilitat, la mobilitat, la digitalització i en la qual s’havia de donar compliment als quatre eixos estratègics establerts per Europa de transició verda, eficiència energètica, transició digital i competitivitat turística. Per tant, com que no es prioritzava l’obra pública, hem hagut de treballar molt a nivell tècnic i polític per poder encaixar els projectes que volíem tirar endavant”. I ha remarcat que “hem aprofitat la nostra especificitat turística per impulsar projectes que ens permetin millorar la qualitat de vida de la ciutadania”.

El projecte “Next Lloret” l’integren cinc blocs; el primer bloc “revitalització del nucli antic” es va presentar pels regidors del barri, Albert Robert i Albert Ferràndez. Amb un pressupost de 1.833.884 € inclou un pla de dinamització i accions d’esponjament urbà, creació d’una nova plaça, i embelliment de l’entorn. Destaquen projectes culturals com el Barman de Hemingway (433.884 €) o la Ciutat de la Llum (123.967 €) així com la creació del Lloret Smart Center (685.950 €) que permetrà centralitzar i analitzar totes les dades que es generen a nivell municipal per millorar la eficiència, la presa de decisions estratègica i la gestió del municipi a tots els nivells.

El bloc dos, vinculat també a aquesta voluntat de dinamització del nucli antic, el va presentar la regidora de Comerç, Lara Torres, amb la reforma integral del Mercat Municipal com a eix vertebrador. Amb un pressupost de 2.567.265 € es tracta del projecte amb més inversió econòmica. Inclou una remodelació integral de la façana i els interiors, i la incorporació de mecanismes de digitalització i sostenibilitat que el convertiran en una referència per a ciutadania i visitants ja que també incorporarà una zona gastronòmica.

El bloc 3, amb un pressupost de 474.380 € va anar a càrrec del regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, i està destinat a formació i digitalització del sector turístic. L’actuació convertirà l’edifici de l’antiga caserna de la Policia Local en un espai de capacitació amb formacions en àmbits tecnològics i de potenciació i dinamització del teixit productiu, i també inclou altres projectes com seguiment la monitorització de l’ocupació turística i la incorporació d’eines de Big Data i intel·ligència turística.

En el bloc 4, sobre Mobilitat i Seguretat, amb un pressupost de 1.308.964 €, el regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, va explicar els projectes de mobilitat sostenible que inclouen un nou servei públic de bicicletes elèctriques compartides (243.802 €) o la creació de nous carrils bici i aparcaments dissuasius per a vehicles (924.666 €); i el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, va exposar el projecte de Lloret Destinació Segura Smart (140.496 €) així com un projecte de la Generalitat de millora del transport públic entre Lloret-Blanes, que inclou la creació d’un carril de mobilitat activa per unir ambdues poblacions, i que té un pressupost total de 11,6 milions d’euros, dels quals una part és finançarà també amb fons europeus.

El darrer bloc, exposat pel regidor de Patrimoni Cultural, Xavier Flores, conisteix en la creació d’un amfiteatre natural i la millora dels accessos dels Jardins de Santa Clotilde (650.752 €)

Next Lloret és un projecte finançat per la Unió Europea, a través del Mecanisme de Recuperació i Resiliència-NextGeneration EU, instrument financer de la inversió C14.I1 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya.

Galeria

Notícies relacionades