Lloret dona el tret de sortida a les activitats del centenari del Daiquiri Nº4 amb un taller de daiquiri

Ha anat a càrrec de Jorge William Arias Ortega, Barman guanyador de la medalla del mèrit “cantinero cubano” i ha comptat amb la presència de Julio Cabrera, American Bartender of The Year 2019

L’Ajuntament de Lloret de Mar i Amargura Cultura, empresa que impulsa projectes culturals han presentat avui el programa d’activitats previstes amb motiu del centenari del Daiquiri Nº4, còctel creat el 1922 pel lloretenc Constante Ribalaigua. Posteriorment s’ha realitzat un taller pràctic sobre el Daiquiri a càrrec del Jorge William Arias Ortega, Barman guanyador de la medalla del mèrit “cantinero cubano”, i amb més de 13 anys en el prestigiós bar El Floridita de l’Havana, on han participat una trentena de professionals de la restauració i de bars que han pogut conèixer la història de la vinculació de Lloret amb el daiquiri així la elaboració de la recepta original del Daiquiri Nº4. A l’acte ha assistint Jorge Ribalaigua, fill de Constante Ribalaigua i Julio Cabrera, American Bartender of the Year 2019 i propietari del bar Trova de Miami que es troba a la posició 28 del rànquing dels “The World’s 50 Best Bars”.

La regidora de Comerç, Restaurants, Bars i Cafeteries, Lara Torres, ha explicat que “amb aquesta iniciativa posem en valor, a través dels nostres professionals, aquest llegat del daiquiri”. David Barba d’Amargura Cultura ha explicat que “ es tracta d’un còctel de qualitat que es troba entre els 10 més consumits del món”. El taller ha acabat amb un monòleg de l’actor Joan Romà Ortiz, caracteritzat com a Ernest Hemingway.

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat ha destacat l’interès en “crear aquest relat i posar-lo a disposició del nostre sector turístic perquè la incorporació dins del seu storytelling sigui un valor diferencial i singular de la destinació”.

Properament també està previst llençar la ruta del Daiquiri sota el nom de “Be frozen, my friend. Tour Daiquiri Nº4” amb una important campanya de comunicació i promoció, així com una identificació específica als establiments participants, entre altres. També es proporcionarà fullets i posa gots promocionals, així com adhesius identificatius als establiments adherits a la ruta.


Vinculació de Lloret de Mar amb el rei dels coctelers, Constante Ribalaigua, i l’escriptor Ernest Hemingway.

A Lloret de Mar s’hi escriu un capítol important de la història universal del còctel. Aquesta població de la Costa Brava va veure néixer Constantino Ribalaigua Vert, “Constante” (1888-1952), propietari del famós “Floridita” de l’Havana.

Constante Ribalaigua està considerat actualment com el bartender més influent del segle XX. Es va convertir unànimement en Rei dels Coctelers i està consagrat oficialment com a Pare de la Cantina Cubana. L’habilitat que va demostrar en l’elaboració d’infinites combinacions van convertir les seves creacions en les millors amalgames de sabor, aroma i color que el món de la mixologia havia conegut fins aleshores.

Fruit d’aquest art, Constante Ribalaigua passaria a la posteritat amb el Daiquiri Nº4, el popularment anomenat “Frozen”, creat pel lloretenc l’any 1922 . Aquest còctel va conquistar al mateix Ernest Hemingway que va acabar immortalitzant el seu amic Constant en una de les seves obres pòstumes “Islands in the Stream”, on el protagonista Thomas Hudson ens explica: “Havia begut daiquiris dobles molt gelats, d’aquells grandiosos daiquiris que preparava Constante que no sabien a alcohol i donaven la mateixa sensació en beure’ls que la que produeix l’esquiar vessant avall per una glacera coberta de neu en pols i després, quan ja s’han pres sis o vuit, la sensació d’esquiar vessant avall per una glacera quan es corre ja sense corda”.

Galeria

Notícies relacionades