Lloret de Mar participa en la Jornada Exceltur “SolyTur 2019, nous paradigmes competitius en les destinacions de sol i platja”

L’alcalde ha participat en una taula de debat juntament amb altres alcaldes de les principals destinacions de l’Estat espanyol

Lloret de Mar ha participat avui en la Jornada Exceltur SolyTur 2019, nous paradigmes competitius en les destinacions de sol i platja on s’han presentat els resultat de l’informe Solytur en el marc del Fons Next Generation de la UE.

Exceltur, una entitat sense ànim de lucre formada per 33 de les empreses més rellevants del sector turístic, va posar en marxa l’any 2019 SolyTur, un monitor de la competitivitat turística que analitza les prioritats de les polítiques turístiques de les 15 principals destinacions costaneres de l’Estat espanyol. En el marc d’aquesta jornada virtual que s’ha dut a terme avui, s’han presentat el resultats de l’any 2020 i s’han dut a terme diferents col·loquis en els quals els alcaldes i alcaldesses han exposat els seus projectes turístics i la seva vehiculació amb els Fons Europeus.

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, ha participat en la taula debat “La reformulació de les destinacions de litoral espanyol: cap a nous paradigmes postcovid” amb la participació també de Toni Pérez, alcalde de Benidorm; Alfonso Rodríguez, alcalde de Calvià; M. Ángeles Muñoz, alcaldessa de Marbella; Pere Granados, alcalde de Salou, i José Ortiz, alcalde de Torremolinos. Jaume Dulsat ha explicat que “cal assegurar la supervivència del sector fins a l’inici de la temporada turística” i ha afegit que “la pandèmia ens ha situat en un context en el qual la cogovernança, sostenibilitat i seguretat s’han erigit com a eixos prioritaris”. I ha detallat que, l’estiu passat, Lloret de Mar va desenvolupar el primer Pla integral de destinació en mesures i protocols COVID. I ha afegit: “Aquest 2021, amb una aposta per la sostenibilitat turística i per adaptar-se a les directrius de l’agenda 2030, des de Lloret Turisme estem duent a terme una diagnosi i definició del pla d’accions pels propers tres anys i amb la vista posada a l’agenda 2030”.

Lloret de Mar forma part de l’Aliança de Municipis Turístics (AMT), líders del turisme de sol i platja, juntament amb Salou, Benidorm, San Bartolomé de Tirajana, Torremolinos, Calvià, Adeje i Arona, creada amb l’objectiu d’impulsar la modernització i competitivitat d’aquestes destinacions pioneres.

Aquests municipis, segons dades de l’INE de 2018, acullen més de 7,8 M de turistes estrangers, cosa que suposa el 14% de l’Estat espanyol i acumulen més de 64 M de pernoctacions, el 19% del total de l’Estat.

Galeria

Notícies relacionades

El Lloret Convention Bureau promociona l’oferta MICE de la destinació en el mercat nacional participant en tres trobades amb agències organitzadores d’esdeveniments