Lloret de Mar se suma a l’Any del Turisme Esportiu amb un ambiciós pla d’accions específic per a aquest producte turístic

Avui s’ha presentat als membres de la Taula

Aquest matí ha tingut lloc a l’Hotel Samba de Lloret de Mar la trobada de la Taula de Turisme Esportiu de Lloret de Mar, organitzada per Lloret Turisme amb la presència de les més de vint empreses de la destinació especialitzades en aquest producte turístic.

Durant l’acte, s’ha presentat el pla d’accions específic que Lloret Turisme ha preparat per al 2020, any en què el turisme esportiu tindrà gran visibilitat a Catalunya ja que l’Agència Catalana de Turisme l’ha declarat Any del Turisme Esportiu.

Entre les accions presentades per al 2020 destaca la celebració a Lloret de Mar del primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu de l’Organització Mundial del Turisme, que permetrà presentar la destinació i la seva oferta específica per a aquest producte als més de 500 professionals de tot el món que assistiran a la trobada. Lloret també acollirà altres esdeveniments de relleu internacional com el Retir Avançat del neurocientífic Joe Dispenza, especialitzat en mindfulness, amb 2.000 assistents i totes les places ja exhaurides o la Copa AFIA Catalunha, el torneig de futbol sènior internacional més gran del món.

Aprofitant la visibilitat de l’Any del Turisme Esportiu, Lloret Turisme ha dissenyat un ambiciós pla d’accions que inclou, entre d’altres, la participació en una desena de fires i esdeveniments professionals en països com Alemanya, Dinamarca o el Regne Unit. Quant al màrqueting, destaca l’inici de la línia estratègica Alimentació i Turisme Esportiu, dissenyada dins l’Estratègia d’impuls al sector de la gastronomia 2018-2022, que amb el suport de la Fundació Alícia es desplegarà aquest 2020 per oferir al sector lloretenc una major especialització mitjançant formacions i material específic.

Durant la celebració de la Taula, s’ha presentat també el balanç de 2019 de les accions dutes a terme i de les xifres definitives de visitants relacionats amb turisme esportiu que van acollir les instal·lacions municipals de la destinació durant l’any passat. L’any es va tancar amb 61.229 visitants entre esportistes i acompanyants, un 5% més que l’any anterior, als quals cal sumar també 3.000 ciclistes; i la celebració de 446 esdeveniments i activitats esportives (un 7,7% més que el 2018).

En paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme: “Aquest és un any important per al turisme esportiu a Catalunya; i Lloret de Mar, una de les principals destinacions especialitzades del territori, no podia quedar-se enrere. Hem dissenyat un pla d’accions ambiciós que ens portarà a promocionar-nos en nous mercats. Aprofitarem que al maig serem la seu del primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu, que organitza l’Organització Mundial del Turisme (OMT) en col·laboració amb l’Agència Catalana de Turisme, per mostrar la nostra oferta a professionals de tot el món.”

Galeria

Notícies relacionades

El Lloret Convention Bureau promociona l’oferta MICE de la destinació en el mercat nacional participant en tres trobades amb agències organitzadores d’esdeveniments